Kampanja nove kolekcije Stefana Ristića i fotografa Hamze Kulenovića

dana Nov28 2017

Stefan Ristić, dizajner koji je nedavno predstavio svoju kolekciju u okviru prestižnog takmičenja za mlade dizajnere Portanova Fashion Incubator-u u Hrvatskoj, predstavlja vizuale nove kolekcije nastale u saradnji sa modnim fotografom Hamzom Kulenovićem. Kolekcija za jesen-zimu  inspirisana je performansom Marine Abramović pod nazivom “Balkan Erotic Epic” koji je nastao 2004 godine kao rezultat istraživanja balkanske folk kulture i može se opisati kao erotsko poigravanje sa drevnim balkanskim običajima.

“Želeo sam da razradim kolekciju na ovu temu pa sam zato  na osnovu kostima (balkanskih nošnji) korišćenih u performansu stvorio bazu (formi i dužina) i upotpunio ih elementima preuzetim iz kostima iz 17. veka (bishop rukav, rol kragna, široke pojaseve na šniranje koji ističu struk)”. Iako sama inspiracija vraća u neke ranije periode, prilagođena je svetskim modnim trendovima pa se pored tradicionalnih komada i tradicionalnog načina izrade javljaju savremeni komadi kao što su pantalone, blejzeri i jakne.

Kolekcija je premijerno prikazana u okviru 17. Portanova Fashion Incubatora, najprestižnijeg regionalnog takmičenja za mlade modne dizajnere zajedno sa kolegama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.
Modna kampanja snimana je u  Bihaću, Bosni i Hercegovini, sa modelom Anđelom Raičević iz Sigma Model Managementa.

Više fotografija pogledajte na našoj Facebook strani.

 


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: lifestyle, najnovije vesti, trendovi | tagovi: , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Kampanja nove kolekcije Stefana Ristića i fotografa Hamze Kulenovića”


« Lena Kovačević predstavila novi singl ”Cafe”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook