Kako prevariti Doktora Filguda

dana Oct12 2013

„Red, rad, disciplina, vežbanje i zaboravite na slatkiše“, rekao je Saša Plećević alijas Doktor Filgud,  na početku priprema finalistkinja Miss Srbije 2013, u Porto Karasu.

Lepota – to je pre svega zdravlje i zdrav način ishrane. To je osnovna poruka Dr Plećevića.

„Pratite formulu odnosno šifru 505! Prva petica znači unosite 5 obroka dnevno (doručak, užina- voće, ručak, užina –voće, večera), t0 znači da cigarete treba izbaciti iz upotrebe, dok druga petica u formuli znači da šetate pet kilometara dnevno’’ – objasnio je Dr Filgud svoju formulu.

Nakon merenja telesne težine, svaka devojka je dobila poseban način ishrane kojeg treba da se pridržava  da bi izgledala savršeno na Finalnoj večeri.

„Svakog  trećeg  dana su meranja. Ko se ugoji – napušta pripreme! Nije to lako, ali moramo se dovesti u perfektnu formu. Merimo se da bi postigli ideal 90/60/90. Devojke su ove godine zaista blizu tog ideala.“ kaže koreograf Nataša Tuturov, bivša finalistkinja,  a sada arhitekta, zadužena i  da kontroliše i  pazi devojke.

’’Za doručak  treba da jedete ovsene pahiljice. Ti  Jelena možeš da jedeš samo belance. Za ručak ne zaboravi da staviš salatu u tanjir Milice.  Nikako ne jedite  krompir ili hleb za večeru! Voće kao obrok? Ne, ne,  voće je samo za užinu!’’ – diktirao je Filgud devojkama.

Klimale su finalistkinje glavom na savete ali samo dok ne uđu u restoran. Preko 100 raznovrsnih  jela, mamilo  je iz sale za ručavanje prelepog  ekskluzivnog hotela Meliton, koji dominira kompleksom Porto Karasa i gleda na najveću marinu severne Grčke.  I najsnažniji karakteri bi posustali. Dr. Filgud je stoga rešio da preuzme stvar u svoje ruke. Kontrolisao je šta lepotice  sipaju od hrane i špijunirao ih je dok jedu. Vraćao ih je, kritikovao, ali i otimao tanjire u nekoliko navrata kada je primetio velika kršenja pravila.

Nekoliko finalistkinja je pronašlo međutim načine da doskoči  „doktoru za zdrav život“. Pun tanjir zelene salate,  a ispod njega – kolači! Žuta paprika tanko seckana, a pored nje – pomfrit!

Na Tari je Plećević zamolio osoblje hotela da devojke nemaju švedski sto, već da im porcije, izbalansirane hrane, donosu ispred njih.

Finalistkinje su uspele da na ’’legitiman’’ način, kako su rekle osmehujući , obezbede sebi i malo slatkiša. Izmislile su i održale takmičenje u pravljenju – torti! Zvaničnog pobednika na kraju nije bilo. Torte su „nestale“. Makar na jedno veče, pobedile  su strog režim ishrane Dr. Filguda.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: ličnosti | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Kako prevariti Doktora Filguda”


« Nedeljna doza balkanskog dizajna

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook