Jelisaveta Karađorđević: Posle oporavka od operacije sledi spektakularna izložba

dana Jun21 2019

Nakon što je polovinom maja u Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti podvrgnuta hruškoj intervenciju u kojoj joj je ugrađen veštački kuk, Jelisaveta Karađorđević se oporavlja u svom domu u centru Beograda.

S obzirom da je operacija protekla uspešno, kneginja Jelisaveta je već deseti dan nakon intervencije počela da hoda. U isto vreme, u Istorijskom muzeju Srbije privode se kraju pripreme za izložbu која је posvećena kneginji, kojoj se Jelisaveta neizmerno raduje. Direktorka ove institucije kulture Dušica Bojić u novom broju magazina „Bazar“ otkrila je da je izložba trebalo da se otvori u julu, ali je ipak pomerena za polovinu avgusta.

“Jelisaveta Karađorđević apsolutno je uključena u pripreme izložbe „Dugo putovanje kući“, koja je upravo njoj posvećena. Sve ono što je sačuvala, što je deo njene zaostavštine, moći će da se vidi na izložbi. Tu su brojne porodične fotografije, servis Demidovih, escajg Romanovih, posteljina njenih roditelja… Autor sam ja, zajedno sa Tamarom Ognjević, “Artis centrom” i, naravno, samom Jelisavetom”, rekla je u novom broju „Bazara“ direktorka Istorijskog muzeja Srbije Dušica Bojić naglašavajući da će u ovoj postavci biti vredni eksponati koje će srpska javnost imati priliku prvi put da vidi uživo.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Jelisaveta Karađorđević: Posle oporavka od operacije sledi spektakularna izložba”


« Uspeh Baletske škole Nacionalne fondacije za igru u Viljnusu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook