Jakša Filipovac na ImPulsTanzu u Beču

dana Aug2 2017

Stipendista Fondacije za mlade talente grada Beograda Jakša Filipovac (17), učenik trećeg razreda srednje baletske škole Lujo Davičo u Beogradu, odsek savremena igra u klasi Ivane Ljujić Radivojević, ove godine usavršava se na prestižnom seminaru za umetničku igru  ImPulsTanzu u Beču kao jedini predstavnik iz Srbije.

Jakša Filipovac svojim talentom iskazao se već u prvoj godini školovanja učešćem na takmičenju baletskih škola, a kasnije i angažmanom u okviru Aprilskih susreta Studentskog kulturnog centra u saradnji s Institutom za umetničku igru.

Beogradskoj publici premijerno se predstavio u okviru savremene plesne predstave Četiri pesme za Tađa (2016.) u koreografiji prof. Aleksandra Ilića, a nakon toga u operi Služavka Gospodarica, s zrelo urađenom ulogom Sluge Vesponea, na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, koja je premijerno izvedena u maju 2016. godine u režiji doc. Aleksandra Nikolića i koreografiji prof. Aleksandra Ilića.

U koreografiji Tijane Malek nastupio je u plesnoj predstavi Danse Macabre koja je premijerno izvedena u Kulturnom centru Pančevo (2016), a ove godine izvedena u okviru 26. BELEF-a.

Jakša Filipovac je stalni član Međunarodne plesne produkcije Balkan Dance project s kojom sarađuje od 2016. godine u predstavama Posle Soneta i The Cube Untold.

Dobitnik je Specijalne pohvale Nagrade Terpsihora (2017.)  Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije kao jedan od učesnika plesne predstave Četiri pesme za Tađa.

Njegov talenat je prepoznat od strane Fondacije za mlade talente grada Beograda koja mu je omogućila odlazak na usavršavanje u Austriji i s pravom možemo reći da je budućnost umetničke igre u Srbiji u njegovim rukama.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Jakša Filipovac na ImPulsTanzu u Beču”


« LG Q6 od septembra dostupan i u Srbiji!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook