Izuzetne revije devedesetih

dana Sep3 2015

Devedesetih su nicali pravi modni postulati, pravila koja i danas primenjujemo prilikom oblačenja. Neke od revija koje su obeležile devedesete su: Perry Ellis proleće 1993: The Grunge Collection, Versace jesen 1991: Freedom!, Prada leto 1996, Helmut Lang jesen 1994,  Comme des Garçons proleće 1997: Body Meets Dress, Dress Meets Body, Alexander McQueen proleće 1999: No. 13, Calvin Klein proleće 1994, Gucci jesen 1996.

Perry Ellis kolekcija za sezonu proleće 1993 je kolekcija Marka Džejkobsa koja ga je proslavila iako je dobio otkaz nakon iste.

1 PERRY-ELLIS-SPRING-19993-RTW-01-CHRISTY-TURLINGTON
Christy Turlington

Pradina kolekcija za sezonu leto 1996 postavlja na modni pijedestal avokado zelenu i zagasitu braon boju koje su do tada smatrane neatraktivnim ali i raznovrsne šare. Tada je objavila i rat konvencionalnoj odeći.

2 PRADA-SPRING-1996-RTW-01-KRISTEN-MCMENAMY
Kristen McMenamy

Helmut Lang je dokazao kolekcijom jesen 1994 da minimalizam nije dosadan već poželjan i odlika pravog modnog poznavaoca.

4 HELMUT-LANG-FALL-1994-RTW-06-CHRISTY-TURLINGTON
Christy Turlington

Comme des Garçons je u kolekciji proleće 1997 istakao gingem šaru i haljine koje su odavale utisak nesvakidašnjih silueta. Gingem šara je i sada aktuelna, posebno na košuljama.

5 COMME-DES-GARCONS-SPRING-1997-RTW-03-JODIE-KIDD
Jodie Kidd

Alexander McQueen je kolekcijom za sezonu proleće 1999 uveo u modni svet performans umesto klasičnih i po malo dosadnih revija. Performans se sastojao, između ostalog, i iz dve mašine koje su prskale haljinu manekenke crnom i žutom bojom. Kolekciju su obeležile i andale koje su nam i danas vrlo atraktivne.

6 ALEXANDER-MCQUEEN-SPRING-1999-RTW-75-SHALOM-HARLOW
Shalom Harlow

Calvin Klein je kolekcijom za proleće 1994 lansirao jednostavne haljine za svaku priliku. One ne prianjaju uz telo i jako su prijatne.

7 CALVIN-KLEIN-SPRING-1994-RTW-01

Tom Ford je za Gucci predstavio super sexy, glamuroznu kolekciju sezone jesen 1996. Za njega je hedonizam jedan od inspiracija.

8 GUCCI-FALL-1996-RTW-01-KATE-MOSS
Kate Moss

Najzapaženija revija devedestih koje se sigurno sećate je Versace revija za sezonu jesen 1991. Na pisti briljirale su rame uz rame četiri svetska top modela: Linda Evanđelista, Sindi Kraford, Naomi Kembel i Kristi Tarlingon. Kolekciju odlikuju lakovani detalji koji su aktuelni i ove jeseni.

3 VERSACE-FALL-1991-RTW-01-LINDA-EVANGELISTA
Linda Evangelista

33 VERSACE-FALL-1991-RTW-71-NAOMI-CAMPBELL-CINDY-CRAWFORD-LINDA-EVANGELISTA
Naomi Campbell, Cindy Crafword, Linda Evangelista

Poslednja fotografija pokazuje koliko je Versace revija bila autentična, ostavila najveći utisak na devedesete. Sigurno ste se podsetili revije ali i zavodljivog hoda svetskih top modela dok nasmejano pevaju pesmu Džordža Majkla “Freedom!”.

Photo credits: www.vogue.com


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , , , , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Izuzetne revije devedesetih”


« Izložba barceLonetA u galeriji Process

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook