Izložba Teodore Stojanović u Kući Kralja Petra

dana Apr29 2019

Mlada umetnica Teodora Stojanović, otvoriće svoju samostalnu izložbu “Smisao i besmisao života” u Kući Kralja Petra, u ponedeljak 6. maja od 19h. 

Teodora Stojanović je specijalista slikarstva i master filozofije, član  više udruženja Ulupuds-a i Ulus-a, Centra za lični rast i razvoj Kesejić, Icafa. Višestruko  nagrađivani umetnik,izlagala je više puta u Italiji, Španiji, Australiji, Južnoj Koreji, Tajvanu, Americi itd.

“Da li ste se zapitali šta je smisao postojanja, smisao života kako vašeg kao pojedinca tako i uopšte. To je pitanje koje je mučilo brojne filozofe kako u antičko doba pa tako i danas. Za razliku od pitanja šta je život, pitanje o smislu života je pitanje sa mnoštvom odgovora.
Tako na svojim slikama pored toga što govorim o vrednostima, svetu, budućnosti, ljudskim manama i vrlinama, vremenu, razmatram u najvećoj meri temu smisla života na zemlji i iznosim svoj stav. Smisao postojanja je nepostojanje. Smisao života je smrt. I ako zvuči paradoksalno ipak nije. Život je jedan tok, misija na zemlji čiji je krajnji cilj oslobađanje. SMRT= SLOBODA. Često ljudi životom smatraju život duše u telu i pričaju o nekoj zahvalnosti za to što postoje na ovom svetu. Ja svojim slikama iznosim svoj stav po kome pravi život nije život u ropstvu. “
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Izložba Teodore Stojanović u Kući Kralja Petra”


« Hijaluronska kiselina, kolagen i elastin – savršeni trio oživljava kožu iznutra

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook