Izložba Proscenijum i Modne vinjete

dana Apr9 2014

Pete večeri na Beogradskoj nedelji mode, publika se prvo okupila u svima poznatom studiju Dressing u Dobračinoj ulici gde je postavljena izložba fotografija Jovane Mladenović PROSCENIJUM  koja je u specifičnom ambijentu fotografisala modele dizajnera: Ane Grebec, Marije Sinđelić, Ive Soković, Aleksandra Zabunovića, Fiorellino, Kristine Bekvalac,  Ivana Đurića.

Proscenijum izložba, Marija Sinđelić i Ana Grebec

U nastavku večeri usledile su Modne vinjete  koje kroz svoju, sada slobodno možemo reći tradiciju održavanja,  ostvaruju ideju o modi kao umetničkoj disciplini i doprinosu stvaranja opšte slike sveta i trenutka u kom živimo. Poput uspešne saradnje na prethodnom 34. Izdanju, Modne vinjete su i na ovom 35. Fashion Weeku održane u ustanovi kulture „Parobrod“.

Nataša Šarić predstavila se sebi svojstvenim konceptom New generation of ties. Naime, svaka od njenih kravata predstavlja pravu epifaniju nepravilnih struktura dovedenih istovremeno do minuciozne perfekcije u detaljima. Ovo je jedinstven projekat mišljenja kravatama – u kategorijama geometrijskih problema, geometrijske mere i vrline – koje nas izmeštaju iz svakodnevnog života, za jednu oktavu više, u sferu umetnosti kao utopije.

Modne vinjet, Nataša Šarić

Marilola Ventura je brend iza koga stoji dizajnerka Marija Mitrašinović, a na Modnim vinjetama predstavila se novom kolekcijom aksesoara za proleće/leto 2014 „Funky Stripes“. Kao osnovnu inspiraciju kolekcija crpi one izvore koji su istovremeno i najveći izvori jednostavne radosti u toplim danima – sunce, more, talasi, osunčane peščane dine, plavetnilo neba.

Modne vinjete, Marilola Ventura

Stevica Ponorac je kroz sasvim posebnu formu teatralnosti predstavio svoj brend Reborn.Dragon i kolekciju „Daughters of Dragon“. Inspiracija za ovu kolekciju unikatnih haljina oplemenjenih detaljima ručne izrade i veza su staroslovenske boginje. Naime, nju čini sedam haljina od kojih svaka nosi ime jedne od boginja i oslikava dizajnerovu viziju žene kojoj je namenjena.

Modne vinjete, Stevica Ponorac

Marija Pantelić je na nešto „pomereniji“ način izložila svoju kolekciju inspirisanu velikim holandskim slikarom i teoretičarom umetnosti Pitom Mondrianom. Osnovni principi njegove stvaralačke faze koje su poslužile kao glavna inspiracija za nastanak kolekcije su geometrijska estetika, korišćenje najviše tri osnovne boje i ne-boje – crne i bele, kao i oslobađanje od standardnih slikarskih formi kako bi se postigla umetnost koja je, kako kaže sam Mondrian, „stvarna i jaka“.

Modne vinjete, Marija Pantelić

George Styler je svojom postavkom podneo svojevrsni vizuelni izveštaj sa London Fashion Week-a na kom je nastupao kao ponosni predstavnik domaće modne industrije. Utiske koje je on odande poneo i reakcije koje je izazvao među internacionalnim modnim establišmentom publika je, kroz prezentaciju, bila u prilici  da upija na licu mesta.

Modne vinjete, George Styler

Kao internacionalni izlagač predstavio se brend Le grenier de vivi. Iza njega stoji italijanska dizajnerka Valentina D’amato, koja u svojoj radnoj biografiji beleži i desetogodišnji angažman u Moschino imperiji. Zamenivši život u Milanu životom u prirodi, a rad u Moschino-u osnivanjem sopstvenog brenda Le grenier de vivi, ona dizajnira neodoljive aksesoare koji plene svojom glamuroznošću koliko i decentnošću i romantičnošću. Kolekcija ”Glamour Glitter Feminine” čiji preview je predstavljen na Modnim vinjetama, reanimira staru ljubav prema sjaju zlatne i srebrne boje kao i ružičaste dok istovremeno uživa u svoj svojoj cvetnosti.

Modne vinjete, Le Grenier de vivi – Valentina D’amato


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, trendovi | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Izložba Proscenijum i Modne vinjete”


« Manish Arora na Beogradskoj nedelji mode

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook