Izložba Iza površine u Бартcелона galeriji

dana Oct1 2018

Izložba fotografija “Iza površine / Beyond The Surface” umetnika Dejana Miljkovića, biće otvorena u ponedeljak, 1. oktobra u 19 časova u Бартcелона galeriji (Čumićevo Sokače – Belgrade Design District, 1 Sprat, lokal 96).

-Kada čovek ne uspeva da pronađe reči ili jednostavno prestane da primećuje predstave koje izvlači iz sfere svakodnevnog opažanja, dolazi se do izvesne izopačenosti ili pak prelaska u svet osame i nekog oblika duhovne spoznaje.

Tri pravca ovog istraživanja sa svojim izolovanim pričama mogu se uporediti sa idejama fantoma u dehumanizovanoj misiji, nekog krajnje izolovanog prostora koji nema opšte značenje.

Na relaciji pojedinac – većina, postoji veliko nerazumevanje u pogledu tumačenja istine koja se nalazi u spoljašnjem prostoru koji danju emituje jednu, a noću sasvim drugačiju sliku.

Upravo ta mogućnost tumačenja slika kao paradigmatičnih predstava, uvodi nas u zonu mogućeg i nemogućeg jezika koji danas više nego ikada komunicira, s obzirom na zbunjenost slike koju je proizvela digitalna revolucija i protok količine vizuelnih informacija koje opazimo na dnevnom nivou.

Možemo li na trenutak pogledati unutar sebe i nekim čudnim postupkom se distancirati od opštih i onih tendecioznih ponovljenih predstava kojima teže današnji umetnici?-Ivan Zupanc.


Ivan Mijailović
je surovo realan sanjar. Hoda po oblacima dok čvrsto stoji na zemlji. Novinar i pesnik a diplomirani ekonomista u turizmu, po obrazovanju. | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji | tagovi:Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Izložba Iza površine u Бартcелона galeriji”


« Opera Pajaci otvorila 21. sezonu u Madlenianumu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook