Izložba “Gde žive arhitekte“ na milanskoj nedelji dizajna!

dana Apr1 2014

Nedelja dizajna u Milanu je jedan od onih događaja koji neguje i veliča dizajn u svim njegovim formama, na najrazličitije načine prikazujući poslednje tedencije dizajniranja proizvoda i unutrašnje arhitekture u svetu.

Pored svih noviteta koje će posetioci imati prilike da vide na ovom internacionalnom sajmu nameštaja, kao i na propratnim dešavanjima organizovanim u samom gradu, od 8 do 13 aprila,  jedan od najiščekivanijih događaja ove godine, jeste prestižna izložba „Gde žive arhitekte“ koja će biti izložena u paviljonu 9 na milanskom sajmu.

Massimiliano i Doriana Fuksas – žive u Parizu u kući punoj umetničkih dela

Enterijeri domova poznatih svetskih arhitekti kao što su Mario Belini, Dejvid Čiperfild, Masimiliano i Doriana Fuksas, Zaha Hadid, Daniel Libeskind i drugi, biće ovom prilikom na poseban način prikazani publici.

Navikli  smo da vidimo i da se divimo radovima arhitekata za životne prostore drugih ljudi. Međutim, specijalno za milansku nedelju dizajna slavne arhitekte otvorile su vrata svojih domova.

                                      Mario Bellini – živi u Milanu, a ponos njegovog doma jeste devet metara visoka biblioteka.

Gde žive arhitekte, tj. kakvi su njihovi domovi, jeste projekat originalnog naziva”Where Architects Live”, Frančeske Molteni iz studija Molteni & C, koja je zavirila u privatne kuće najvećih zvezda u svetu arhitekture, snimala njihove životne prostore i intervjuisala svakog od njih, razgovarajući o viziji i odlukama koji su usmerili njihov dizajn i profesionalne karijere.

Ova interaktivna izložba otvoriće nedelju dizajna, i njen cilj zapravo jeste upoznavanje sa ljudima koji konstantno menjaju izgled metropola, a na taj način i izgled globalnog pejzaža.

Shigeru Ban – živi u šumi u Japanu

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Izložba “Gde žive arhitekte“ na milanskoj nedelji dizajna!”


« Breda Beban – Let’s call it Love

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook