Izložba fotografija Nebojše Glogovca u Kulturnom centru Beograda

dana Dec18 2018

Otvaranje izložbe fotografija našeg poznatog, nedavno preminulog, Nebojše Glogovca, zakazano je za petak 21. decembar u 19h u Filmskoj galeriji DKC-a, uz razgovor sa rediteljem Rajkom Grlićem i fotografkinjom Majom Medić, i besplatnu projekciju filma “Ustav Republike Hrvatske”.

Na kraju godine u kojoj nas je prerano napustio velikan našeg glumišta Nebojša Glogovac (1969–2018), ostavivši ovoj kulturi u nasleđe desetine vrhunskih uloga na filmu, televiziji i u pozorištu, ovim izborom fotografija želimo da na trenutak osvetlimo deo njegove čudesne i, verujemo, nezaboravne karijere”, stoji u najavi događaja.

“Od prvih pojavljivanja u Mijačevoj Velikoj pljački, TV-seriji Bolji život i filmu Vukovar, jedna priča, nizale su se brojne uloge koje su mu donele, pored drugih, i četiri godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta, dve nagrade „Miloš Žutić“, dve nagrade Sterijinog pozorja, nagradu „Zoran Radmilović“, kao i nagradu „Car Konstantin“, šest Gran Prija na Filmskim susretima u Nišu i na kraju Zlatnu arenu u Puli za ulogu u filmu Ustav Republike Hrvatske reditelja Rajka Grlića”, zaključuje organizator.

 




Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Izložba fotografija Nebojše Glogovca u Kulturnom centru Beograda”


« Kralj Ibice Marco Carola ove subote nastupa u Beogradu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook