Izložba Emme Szabo u galeriji Бартcелона

dana Sep13 2017

Izložba “ Naïve Melody/This Must Be the Place” (citat pesme Talking Heads-a) , koja će biti otvorena od 18.do 30 septembra, u galeriji Бартcелона, bavi se problemom konstrukcije identiteta, kao kompleksnog i često kontradiktornog procesa unutar kojeg konstruišemo sliku o sebi i kako želimo da nas drugi vide.

Unutar ovog  trajnog procesa građenja sopstva pokušavamo Drugom da predstavimo ko smo, ili još bitnije: da ubedimo sebe u to što Jesmo. Često i živimo unutar tog konstrukta. Ovaj projekat se kroz fotografiju bavi građenjem izmenjene stvarnosti unutar društvenih i kulturnih okvira, izgrađenim identitetima unutar tog sistema:  “prijatelj”, “građanin” , “imigrant”  ili “umetnik”- samo neke su od reči kojima se identifikujemo ili bivamo identifikovani.

U svom radu bavim se pitanjem identiteta i pripadanja. Izložene fotografije su deo vizuelnog dnevnika u nastajanju i svaka predstavlja zaseban mikro-narativ, intimne beleške koje čine sastavni deo mog puta i onoga što (mislim da) jesam. Upotrebom analogne fotografije i foto-negativa, kojima je davno istekao rok trajanja, sama mogućnost ovekovečenog trenutka dovedena je u pitanje (da li je sećanje zauvek sačuvano ili izgubljeno) dok su ljudi i mesta na fotografijama deo lične emotivne mape i naizgled zatvorenog narativa. Činom izlaganja vizuelnog dnevnika i intimnih beleški u galerijskom prostoru i pozivom publike da interveniše unutar izloženog sadržaja (igra “Nastavi rečenicu”)  preispitujem nemogućnost oživljavanja uspomene i otvaram prostor za novi narativ. Fotografije postaju otvoreno polje za (novu)  priču, poetski iskaz otvoren za novo čitanje i lični pokušaj povezivanja sa Drugim. U vremenu sveobuhvatnog konzumiranja izmenjene stvarnosti i sebe unutar te stvarnosti, najčešće putem virtuelne komunikacije i društvenih mreža, prava bliskost među ljudima postala je novo-stvoreni tabu i gotovo nemoguća misija. Umesto da izložim sopstveni rad kao zatvoreni i konačni iskaz, radije otvaram prostor za dijalog, nestrpljiva da pročitam priču koju ćemo ispričati zajedno.”, istakla je Emma Szabo
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Izložba Emme Szabo u galeriji Бартcелона”


« Vreme je za efikasnu antiage negu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook