Istaknuta britanska umetnica dolazi u Srbiju

dana Dec11 2018

Britanska savremena umetnica Silija Hempton, čije delo je deo izložbe “Percepcije. Žena po meri društva?”, dolazi u Novi Sad kao gošća ove izložbe kako bi održala predavanje u četvrtak, 13. decembra u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu.

Silija Hempton je britanska umetnica bazirana u Londonu čiji su radovi izlagani širom Evrope, Azije i Severne i Južne Amerike. Ona se bavi slikanjem malih ekspresionističkih slika koje obuhvataju različite subjekte, kako pejzaže, tako i ljudske modele, i to sa pragmatičnom, ali energičnom željom da zabeleži monumentalizovani trenutak u vremenu.

U svojoj najskorijoj seriji radova, Chat Random, Silija Hempton je posetila chat sobe na internetu i pitala ljude koje je tamo upoznala (koji su, igrom slučaja, svi bili muškarci) da joj budu modeli. Slike koje je tada naslikala su performativni radovi, vremenski ograničeni, tj. oslikani samo tokom onog vremena koliko je osoba odlučila da ostane na ekranu. Ovu seriju radova ona vidi kao redefiniciju muškog pogleda, putem kojih se poziciji žene suprostavlja tabu temama poput slikanja muškog akta.

Na izložbi Percepcije. Žena po meri društva? izložen je njen rad RAUL, SERBIA upravo iz serije ‘’Chat random’’, koji je deo umetničke kolekcije British Councila.

Predavanje je otvoreno za javnost uz potrebnu registraciju. Svi zainteresovani mogu da se registruju putem stranice www.britishcouncil.rs
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Istaknuta britanska umetnica dolazi u Srbiju”


« Investitori žele da ulažu u Srbiju – PropTech menja pravila igre

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook