Igor Todorović dizajnirao kostim Bojani Stamenov za „Eurovision 2015“

dana May27 2015

Na jubilarnom 60. takmičenju za pesmu Evrovizije, koje se održala u Beču, naša predstavnica Bojana Stamenov nosila je odevnu kombinaciju, koju je za ovu priliku specijalno dizajnirao Igor Todorović, naš ugledni modni dizajner. Igor je modno obrazovanje stekao na jednoj od najprestižnijih akademiji visoke mode „Koefia“ u Rimu, za svoje stvaralaštvo više je puta nagrađivan u zemlji i inostranstvu a saradnji sa našim evrovizijskim timom posvetio je posebnu pažnju.

Bojana Stamenov foto Andres Putting

Igor je rođen u Beogradu 1972. godine a po završenoj školi za dizajn na odseku dizajna grafike, svoje obrazovanje nastavlja na čuvenoj Accademia Internazionale D’Alta Moda e D’Arte del Costume “Koefia” u Rimu. Po povratku u Beograd od 1999. radi kao kreativni direktor i dizajner za italijanski brend obuće. Od 2002. godine bio je urednik mode u licencnim magazinima Men’s Health i Cosmopolitan a 2007. dobija nagradu za najboljeg modnog novinara u Srbiji. Pokreće liniju obuće pod sopstvenim imenom i dolazi na mesto glavnog i odgovornog urednika Fashion TV SEE 2008. godine.

Igor Todorovic

Od 2010. pokreće prvu liniju „Atelje Igor Todorović“, koju odlikuje izrada od luksuznih tkanina i pažljivo građena konstrukcija, čija promocija je održana u Narodnom muzeju Srbije. Bio je stalni član modnog žirija u televizijskom formatu „Šopingholičarke”, koji ostvaruje značajnu gledanost na medijskim prostorima naše zemlje, kao i predsednik internacionalnog modnog žirija na londonskoj nedelji mode za mlade dizajnere. Tokom rada u medijima više puta je bio član žirija, inicijativa i projekata edukacije.

Bojana Stamenov foto Andres Putting

Najnoviju kolekciju za proleće/leto 2015. u okviru svoje prve linije „Atelier Igor Todorović“ predstavio je nedavno a inspirisana je elementima japanske tradicionalne kulture i odevne estetike. Pored toga, pokrenuo i drugu liniju pod nazivom „Igor“, koja je cenovno pristupačnija i namenjena mladima. U svom dosadašnjem kreativnom radu realizovao je niz revija u zemlji i inostranstvu, radio na vizuelnom identitetu javnih i političkih ličnosti kao i raznim drugim kreativnim projektima.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Igor Todorović dizajnirao kostim Bojani Stamenov za „Eurovision 2015“”


« Uručene nagrade pobednicima konkursa “Budi i ti nova diva”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook