Human Technopole, multidisciplinarni centar za istraživanje ljudskog genoma

dana Nov13 2018

Human Technopole će imati sedam centara za istraživanje, i četiri naučne labaratorije. Na površini od 30 000 mq2, u delu grada gde se 2015. godine u Milanu održao sajam Expo, na kojem je više od 140 zemalja sveta predstavilo rešenja i dalo odgovore na pitanje “Kako nahraniti planetu”, danas na slično pitanje, ali ovoga puta sa fokusom na ljudski život, daće nam jedan od najznačajnijih centara za nauku, ikada. Ovaj centar će do 2024 godine zaposliti više od 1500 naučnika i stručnjaka iz celog sveta.

Human Technopole će se fokusirati na istraživanje bioloških procesa koji su povezani sa određenim bolestima, a sa ciljem razvoja personalizovanih terapija. Izučavaće se posebno uticaj hrane na DNK-a, pri čemu će se koristiti podaci iz drugih velikih naučnih cenatra.

U narednih šest godina, Human Techopole iz Milana, postaće najveći i najznačajniji multidisciplinarni centar na svetu za istraživanje ljudskog genoma, sa ciljem produžavanja života i pronalaženja personalizovanog leka za rak i mnoge neurodegerativne bolesti. Osim njega, u okviru projekta MIND (Milan Innovation District), naći će se takođe i fakulteti za nauku, kao i bolnica Galeazzi.

Iian Mattaj, direktor Human Technopole-a, kao i predsednik European Molecular Biology Laboratory jedan je od nauticajnijih škotckih a i svetskih naučnika u oblasti molekularne biologije, kaže da će se ovaj centar pre svega baviti izučavaljem ljudske biologije.

Nalazimo se u eri kada je moguće otkriti najkompleksnije informacije o poedinačnoj sekvenci svakog genoma. Svako osoba je individua za sebe, i osim fizičkih razlika, svaki pojedinac različito reaguje na određenu medicinsku terapiju ili recimo dijetu. Cilj nam je da saznamo kako određene genetske razlike utiču na zdravlje – objašnjava Mattaj.

Sarađivaćemo naravno i sa drugim institutima i istraživačkim centrima koji se bave genetskim bolestima u drugim zemljama kako bi sakupili što više informacija o pacijentima i kako bi razumeli šta uzrokuje određene bolesti – dodaje direktore Mattaj.

Marco Simoni, predsednik ovog centra smatra da je 21. vek rezervisan za inovaciju i da je ovo trenutak koji treba iskoristiti. U tom smislu, Human Technopole selekcioniraće najbolje naučnike iz celog sveta, a koji će doprineti razvoju novih saznanja.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Human Technopole, multidisciplinarni centar za istraživanje ljudskog genoma”


« Najbolji strelac Bundes Lige napada Crnu Goru

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook