“Horus” by Jovana Đurić

dana May22 2015

U okviru Nedelje mode, Jovana je predstavila svoj nakit u Majamiju 22. marta i time je započela seriju modnih događaja koje će organizovati u Njujorku i Beogradu tokom narednih meseci.

1

Elitni njujorški modni magazini Vogue i W među prvima su pokazali interesovanje za ovu kolekciju koja ističe lepotu i snagu savremenih žena širom sveta. Harpers Bazar Singapore je objavio fotografije nakita iz Jovanine kolekcije u svom aprilskom i majskom broju.

2

Kolekcija Horus inspirisana je oblicima u prirodi i svaki deo kolekcije predstavlja malu, ličnu skulpturu. “Polazim od ideje da nakit rađen u metalu traje večno, ne topi se, niti lomi, ne menja se uprkos vremenu”, objašnjava Jovana. “Nakit od metala prenosi ideju o neprolaznosti ženama koje ga nose. Zbog toga verujem da će moj nakit inspirisati savremenu ženu da istakne svoju snagu i svoju monumentalnost”, dodaje Jovana.

3

Jovana Đurić sarađuje sa američkim i srpskim dizajnerima. Na Nedelji mode u Majamiju njen nakit je predstavljen u saradnji sa miljenicom modne scene, Style Mafia. Krajem maja Jovana će boraviti u Beogradu na poziv “Nove iskre”. “Moj dolazak je inspirisan željom da prenesem deo svog iskustva mladim srpskim dizajnerima i da započnem dijalog o temama koje inspirišu i Njujork i Beograd”, kaže Jovana.

4

Studirala je na Beogradskom fakultetu Primenjenih umetnosti, odsek Skulptura. Godine 2000. počela je da živi i radi u Njujorku. Nakon završenih studija na njujorškom Fakultetu za modu i tehnologiju (FIT), kao najbolji student u klasi, počela je da dizajnira nakit za vrhunske svetske modne kuće među kojima su Tiffany i Givenchy. Sarađuje sa renomiranim američkim modnim dizajnerima, među kojima rado ističe Alice Roi.

Kolekcija će nakon prezentacije biti u prodaji u Supermarket concept store, Višnjićeva 10 (ugao sa Strahinjića bana).


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na ““Horus” by Jovana Đurić”


« Pripreme za matursko veče u UŠĆE Shopping Centru

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook