Grujić i Milenković: Sa dve pobede prolazimo grupu

dana May30 2018

Najbolja reprezentacija Srbije nastavlja pripreme za Svetsko prvensto u Rusiji, a danas su pred novinarima u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi bili Nikola Milenković i Marko Grujić.

Samo dve godine pošto je postao prvotimac kluba iz Humske sa kojim je osvojio duplu krunu, a onda karijeru nastavio u Fiorentini, Nikola Milenković je među kandidatima za put u Rusiju…

“Stvarno sam lepo prihvaćen. Čast mi je što sam deo ekipe u kojoj vlada odlična hemija. Dajemo sve od sebe. Postojala je pozitivna trema, ali mnogo mi je bilo lakše kad sam upoznao igrače “, rekao je Nikola Milenković novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Prema njegovim rečima, još uvek “kupi cake” od starijih kolega iz reprezentacije u TV prenosima, nada se da će se naći na spisku za Mundijal, ali ističe da je odluka na selektoru.

“Gledam na televiziji naše reprezentativce i učim od njih. Trebalo bi biti posvećen i trenirati sa ambicijom da se nađemo na spisku, ali selektorova je poslednja.

Nekadašnji defanzivac Partizana otkrio je da je primio čestitke od Ivana Tomića na pozivu u reprezentaciju…

“Presrećan sam, naravno. Čestitao mi je Ivan Tomić, on mi je mnogo pomogao u Partizanu, ali sve ostalo sam uradio sam.

Mladi defanzivac ima iza sebe dobru sezonu u Seriji A…

“Iskoristio sam šansu u Fiorentini. Mnogo sam napredovao, na fizičkom planu pre svega, a koškanje koje sam imao sa Iguainom je normalna pojava u fudbalu “,  rekao je Nikola Milenković.

Dobrih šest meseci imao je i Marko Grujić koji je sa Kardifom (na pozajmici iz Liverpula) izborio plasman u Premijer ligu.

“Vreme je na našoj strani od prvog dana okupljanje u ovom fantastičnom centru. Imamo još dva treninga i put u Austriju koji ćemo da iskoristimo da se što bolje pripremimo. Svako ima pravo da se nada odlasku na Mundijal. Mi stvaramo reprezentaciju na duge staze i tu smo da se navikavamo jedni na druge “, jasan je “zlatni orlić”.

Utakmicama protiv Kostarike i Švajcarske bi trebalo da bude dat veći značaj nego za poslednje kolo protiv Brazila.

“Kostarika i Šcajcarska su ključne. O Brazilu ne bi trebalo da trošimo reči, nadam se da ćemo ući rasterćeni u poslednje kolo i meč sa njima.

Grujić je istakao da ne vidi problem u putovanjima na različite destinacije tokom Mundijala u Rusiji i ističe zadovoljstvo odabirom protivnika na pripremama u Austriji.

“Zadovoljan sam odabirom reprezentacija sa kojima igramo na pripremama, jer su sa istog kontinenta i imaju sličan stil igre kao Kostarika.

Prema njegovim rečima, rezultatska važnost ima prioritet u prva dva kola protiv Kostarike i Švajcarske, a da će Brazil poslužiti kao inspiracija za igru

“Prve dve su posebno bitne i nema razlike između Kostarike i Švajcarske. Uvek je Brazil inspirativan. Protiv njih ćemo igrati energično, kao što igramo u svakom meču, ali prvo da dobro obavimo posao u susretima sa Kostarikom I Švajcarskom “,zaključio je Marko Grujić.

Photo: Style.rs
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Grujić i Milenković: Sa dve pobede prolazimo grupu”


« Održana prva edukacija za prosvetne radnike – Zaštita za sve

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook