Fakultet digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan i ove godine tradicionalno će svoju publiku obradovati godišnjom izložbom na kojoj će posetiocima predstaviti sve ono na čemu su studenti ovog smera radili tokom godine. Ovo je zvanično četvrta godišnja izložba koja će za posetioce biti otvorena od 26. maja do 01.juna 2016. godine u Ustanovi kulture Parobrod, ulica Kapetan Mišina 6a. Svečano otvaranje izložbe planirano je za 26. maj 2016. U 18 časova.

Godinama unazad studenti Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan uspevaju da održe pažnju, iznenade i zadovolje sva čula svoje publike izuzetno zapaženim i pažljivo odabranim radovima svih smerova fakulteta, pa će na izložbi biti  predstavljeni najbolji radovi studenata sa studijskih programa: Grafički dizajn, Dizajn interaktivnih medija i Modni dizajn. Prostor Parobroda na pravi način će asimilirati različite pravce stvaralačkog promišljanja navedenih smerova.

Posetiocima izložbe i poštovaocima umetnosti i ove godine predstavićemo sve ono što je stil rada Fakulteta digitalnih umetnosti, pa će prisutni biti u prilici da uživaju u širokoj lepezi kvalitetnih i inovativnih kreacija.Od analognih tehnika predstavićemo slike, grafike i crteže, a prisutni će moći da zavire i u svet interaktivnih instalacija, animacija, 3d modela, video igara. Posetioci će imati prilike da pogledaju i digitalne printove studenata sa smera Graficki dizajn.Takođe biće izloženi i radovi studenata sa Modnog dizajna. Svi radovi predstavljaju naše studente i njihov rad, posvećenost i napredovanje tokom godina.

Godišnja izložba Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan iz godine u godinu privlači sve veću pažnju javnosti i posetilaca sposobnošću da intrigira i zainteresuje sve, bez obzira na to kom umetničkom izrazu su naklonjeni.

Univerzitet Metropolitan ima izraženu tedenciju promovisanja savremenih umetničkih koncepata i upravo zato je želja da se u adekvatnom prostoru prikaže kvalitetan izbor radova. Posetioci izložbe, koja je otvorenog tipa, imaće priliku da vide najbolje radove naših studenata.

Smatramo da je šarolik izbor kreativnosti mladih ljudi, njihovih ideja, inspiracija, razmišljanja i želje, koje su “oživeli” radeći u najnaprednijim softverima i programima, dovoljan razlog da izložba bude zapažena i ove godine, kao podrška talentu, trudu i pismenosti naših mladih i perspektivnih dizajnera.