Gala koncert u Madlenianumu za praznike

dana Dec30 2018

Novu godinu započinju serijom koncerata na kojoj će se predstaviti naši poznati solisti sa svetskom karijerom, ali i mladi operski umetnici koji su svoju karijeru započeli upravo u Operi i teatru Madlenianum. 18. januara sa početkom u 19.30 časova na Velikoj sceni čast da otvori ovaj niz ima tenor svetskog renomea Zoran Todorović, Beograđanin koji je napravio svetsku karijeru, pre svega nastupajući na nemačkim operskim scenama, ali osvajajući i daleki svet, kao što su Tokijo i Bogota.

Gosti na koncertu su Nikola Mijailović, bariton iDragana Radaković, sopran, uz pratnju orkestra Madlenianuma. Koncertom diriguje maestro iz Italije Alberto Veronezi (Alberto Veronesi).

Koncert je ujedno obeležavanje 25 godina umetničkog rada, koji je Zoran Todorović započeo debijem na sceni Bečke opere u Madam Baterflaj, da bi te 1994. godine nastupio kao princ Lepold u novoj produkciji La Žuiv, uz Nila Šikofa i Sual Isokovski. Koncert je koncipiran u dva dela sa pauzom, a program koncerta je sastavljen od najpoznatijih arija i dueta, poput onih iz Toske, Pajaca, Turandot, Otela

Uz međunarodno priznanje u lirico-spinto repertoaru, mnogi kritičari rangiraju Zorana Todorovića u deset vodećih svetskih tenora. Nastupao je u najznačajnijim teatrima među kojima su: Bavarska državna opera, Semper opera u Drezdenu, Nemačka opera i Državna opera u Berlinu, Holandska opera, Teatar La Mone u Briselu, Bečka državna opera, Opera San Franciska, Opera Los Anđelesa, Teatar Kapitol u Tuluzu, Marsejska opera, Kraljevska opera Kovent Garden,  kao i na Festivalu u Bregencu i u Narodnom pozorištu u Tokiju, pod palicom najznačajnijih dirigenata našeg vremena. Edita Gruberova ga navodi kao najdražeg partnera.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Gala koncert u Madlenianumu za praznike”


« Novogodišnji koncert na Kolarcu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook