Francuski šansonijer Artur H 10.maja u Kombank dvorani

dana Apr18 2019

10. maja 2019. u Kombank Dvorani publika će moći da uživa u iskrenoj i strasnoj ljubavnoj ispovesti francuskog šansonjera Arthura H-a (Artur Aš) koji u Beograd dolazi da promoviše svoj poslednji album Neobuzdana ljubav. Arthur H je poznat kao muzičar koji na koncertima stvara prisnu i toplu atmosferu, koja diže publiku na noge, pa se često koncertne dvorane pretvaraju u plesne.

Na tragu čuvenih francuskih šansonjera, poput Serža Gensbura, s kojim ga porede, Arthur je izgradio svoj jedinstveni i prepoznatljiv stil. Svi zaljubljenici u smooth jazz i elektronsku muziku ne bi trebalo da propuste ovaj koncert. Cena karata su 1.000 i 1.200 dinara i mogu se nabaviti u Kombank Dvorani i na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a.

Artur Higelin rođen je 27. marta 1966. godine u Parizu. Poznat je pod umetničkim imenom Arthur H (Artur Aš). Francuska rok ikona Arthur H, pijanista, tekstopisac i pevač, jedan od najboljih savremenih francuskih muzičara. Njegov život su putovanja koje on pretače u muziku. Nakon putovanja u Zapadnu Indiju, studirao je muziku u Bostonu pre nego što se vratio u Pariz i razvio svoj električan ali veoma ličan muzički stil.

Po povratku u Pariz, počeo je da komponuje. Tokom četiri godine pronalaženja sopstvenog stvaralačkog stila, Arthur nastavlja sa usavršavanjem. U decembru 1988. godine u pratnji kontrabasiste Breda Skota (Brad Scott), nastupa tri dana pred pariškom publikom u sali La Vjej Grij (La Vieille Grille).

Prvi album objavio je 1990. godine. Singl Zaljubljena bokserka (La boxeuse amoureuse) je iz 2017. godine, dok najnoviji album Neobuzdana ljubav (Amour Chien Fou) datira iz 2018.godine.

Arthur H je svoju karijeru započeo na jazz zvuku. Njegov prvi album, jednostavno nazvan Arthur H, doživeo je veliki uspeh i ubrzo su usledile turneje jedna za drugom. Njegov muzički stil satkan je od istraživanja i konfrontacije, od izraženog jazz zvuka do pank-mistične-elektro muzike, on eksperimentiše sa muzikom deleći doživljaje i emocije sa svojih putovanja. Čak je i njegov glas specifičan, od seksi dubokog vokala do viskog soprana. Ugledao se na mnoge francuske i svetske umetnike kao što su Serž Gensbur (Serge Gainsbourg), Seks pistolsi (Sex Pistols) i Telonijus Monk (Thelonious Monk). Zahvaljujući svojim vokalnim sposobnostima, često ga porede i sa Tom Vejtsom. Veliki uticaj na njegovu muziku imaju i muzički pravci džez, bluz, tango.

 

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Francuski šansonijer Artur H 10.maja u Kombank dvorani”


« Svečano otvoren Perwoll Fashion Week

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook