FORMA.izam Jelene Micić

dana Feb11 2014

Jelena Micić je diplomirani filolog i filozof-master Univerziteta u Beogradu, kao i student Akademije likovnih umetnosti u Beču u klasi Silke Otto-Knapp, predstavila se beogradskoj publici izložbom FORMA.izam koja je otvorena u Galeriji SKC.

Jelena je autor specifičnog senzibiliteta koji svoj rad zasniva na geometrijskoj apstrakciji. Nezavisno od tehnike i materijala koje koristi, služi se karakterističnom formom i koloritom. Bilo da je u pitanju skulptura ili fotografija, kolaž ili kadriranje postojeće scene, ona različite medije zapravo inkorporira u slike gde iznova prepoznajemo interesovanje za apstraktnu formu sa precizno definisanim odnosom povšina boje i oblika.

Vizualno slične grupe radova nastale su kako od formiranih, tako i upotrebom već postojećih, obično prethodno odbačenih delova. Ponovna upotreba elemenata odvija se i na nivou upotrebe delova sopstvenih radova. Nesklad između striktne forme i materijala iz svakodnevnog života (šper-ploča, kolaž papir, lak za nokte, drvene kocke) daje neobičnu dimenziju ovim radovima.

 

FORMA.izam, Jelena Micić

4–21. Februar 2014.

Galerija SKC, Kralja Milana 48, Beograd

Otvaranje 4. februara u 19 časova
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “FORMA.izam Jelene Micić”


« Ana Zore

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook