Filmsko putovanje kroz ArtLink festival

dana Sep29 2018

Gala koncert “Filmsko putovanje” biće održan, u ponedeljak, 1. oktobra 2018, u 20h, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na koncertu nastupa festivalski kamerni orkestar “ArtLink mladi virtuozi”, sa sjajnim koncert majstorom violinistom Robertom Lakatošem, italijanskim solistom Đorđom Mandolezijem, prvim fagotistom Pariskog orkestra i Marianom Buslehner, flautistkinjom iz Austrije. Na ovom koncertnom spektaklu srpskoj publici će se premijerno predstaviti Roman Kariolou, austrijski kompozitor holivudske biografije.

Roman Kariolou školovao se na poziv Jehudi Menjuhina u njegovoj muzičkoj školi u Londonu, studirao violinu na Muzičkom koledžu Lbeeck, Muzičkom univerzitetu u Beču, Mocarteumu u Salcburgu, Univerzitetu muzičke umetnosti u Gracu i za to vreme nastupao na koncertima u Beču, Parizu, Londonu, Pragu, Atini. Talenat i snažno interesovanje za komponovanje odveli su ga 2004. na studije u Filmskom muzičkom institutu u Los Anđelesu. Već u mladosti je komponovao muziku za više od 50 filmskih i TV produkcija za glavne TV stanice (BBC, National Geographic, CBS, ZDF, ORF, ARD, ARTE). U poslednje 3 godine nekoliko puta je bio nominovan za Emmy nagradu. Dobitnik je nagrade “Bečka filmska muzika” 2009. godine.

Roman Kariolou će na koncertu izvesti svoje kompozicije stvarane za filmove “Saher” i “Marija Terezija” uz projekciju odlomaka iz navedenih filmova. Pored filmske muzike, na koncertu će izvedena dela Vivaldija, Baha i Sedlara. Koncert je organizovan u sklopu obeležavanja godine Evropskog kulturnog nasleđa, u saradnji sa EUNIK-om, Delegacijom EU, Ambasadom Austrije, Odeljenjem za kulturu Ambsada Mađarske, Kultur forumom, Italijanskim kulturnim centrom, Evropskom investicionom bankom. Ulaznice u prodaju na Blagajni Kolarca i prodajnim mestima Eventima.




Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Filmsko putovanje kroz ArtLink festival”


« Međunarodni sajam antikviteta za vikend u Beogradu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook