Filmski festival BAŠTA FEST ove godine od 4. – 7. jula!

dana Jun17 2019

Pokrenut i vođen od strane tima mladih filmskih autora, ovaj festival je dobar primer razvoja inicijative i kreativnog entuzijazma. S idejom da decentralizuje kulturu, festival usmerava bogat filmski, muzički, prateći i edukativni program na Zlatiborski okrug.

Najveći uspeh festivala je činjenica da je tokom protekih pet godina postao tačka sretanja studenata, mladih filmskih autora iz čitavog sveta, glumaca iz zemlje i regiona, a među kojima su bili i Dragan Bjelogrlić, Hana Selimović, Milan Marić, Slaven Došlo i Marko Janketić.

Glavni, filmski program Bašta festa je međunarodnog i takmičarskog karaktera. Selektor festivala Nikola Ljuca, u saradnji sa umetničkom direktorkom Šuša Majom, izabrao je 24 filmova iz 18 zemalja, koji čine uzbudljiv i raznovrsan takmičarski program! U tri dana publika će imati prilike da vidi filmove izSrbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, BiH, Danske, Švedske, Poljske, Austrije, Francuske, SAD, Kanade, Belgije, Grčke, Italije, Irana, Holandije i sa Islanda, a ono na šta je tim festivala naročito ponosan je što 7 rediteljki potpisuje filmove, kao i da je 5 naslova iz regiona.

Bašta fest se svake godine tradicionalno zatvara domaćim filmovima mladih autora – a ovoga puta to je debitantsko dugometražno ostvarenje reditelja Raška Miljkovića „Zlogonje“!
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Filmski festival BAŠTA FEST ove godine od 4. – 7. jula!”


« Počela prodaja ulaznica za izložbu Marine Abramović

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook