Filmski centar Srbije postao član Evropske asocijacije filmskih agencija (EFAD)

dana Apr10 2019

Filmski centar Srbije (FCS) je postigao novi veliki uspeh, i zvanično postavši 33. član Evropske asocijacije filmskih agencija (EFAD), i to kao jedini filmski centar iz ovog regiona izvan Evropske unije.

Filmski centar Srbije, krovna institucija srpske kinematografije, je sada pridruženi član pomenute organizacije, a to je status koji je u načelu otvoren za sve filmske agencije ili centre locirane u nekoj od država-članica Saveta Evrope. Ovaj status omogućava učešće u svim aktivnostima ove asocijacije, kao i delimično pravo glasa.

„Priključenje Evropskoj asocijaciji filmskih agencija nije samo organski korak napred po pitanju našeg razvoja na međunarodnom planu, već predstavlja i jednu od posledica opipljivog rasta naših aktivnosti i priznanja u našoj zemlji ali i u inostranstvu. S nestrpljenjem iščekujemo priliku da pružimo svoj maksimum sa ciljem boljeg razumevanja, saradnje i razmene ideje i dobrih praksi na polju politika podrške audiovizuelnom sektoru i filmu, kao i u domenu izazova bioskopa u digitalnoj eri, pitanja autorskih prava, borbe protiv piraterije i aspekata filmskog obrazovanja“ – izjavio je ovim povodom Boban Jevtić, direktor Filmskog centra Srbije.

„S oduševljenjem izražavamo dobrodošlicu našim srpskim kolegama u ovu asocijaciju. Uz novu mogućnost za dobijanje statusa pridruženog člana, članstvo u EFAD-u može biti prošireno i na filmske agencije iz svih delova evropskog kontinenta“ – prokomentasrisao je Luis Ćabi Vas, predsedavajući Evropske asocijacije filmskih agencija.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Filmski centar Srbije postao član Evropske asocijacije filmskih agencija (EFAD)”


« Žene ponosno prošetale Milanom u donjem vešu!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook