Film nominovan za Zlatni globus premijerno na Merlinka festivalu

dana Dec8 2018

Nominacije za Zlatni globus 2019. godine objavljene su juče u Los Anđelesu. Za najbolju glumicu u drami, pored Glen Klouz, Lejdi Gage, Rozamund Pajk i Nikol Kidman, nominovana je i Melisa Makarti, za ulogu u filmu “Možete li mi mi ikada oprostiti?” rediteljke Marijele Heler, koji će premijerno u Srbiji biti prikazan u okviru programa desetog, jubilarnog, Merlinka filmskog festivala.

Za najboljeg muškog sporednog glumca nominovan je Richard E. Grant, takođe za ulogu u ovom filmu. Film “Možete li mi mi ikada oprostiti?” na programu je u subotu, 8. decembra u 21 sat, u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Film govori o životu i radu najpoznatije biografkinje poznatih ličnosti, Li Izrael, koju u filmu tumači glumica Melisa Mekarti. Kada Li Izrael ne uspe da podiđe trenutnim ukusima, ona pretvara svoju umetnost u prevaru, falsifikujući intimna pisma preminulih poznatih ličnosti i pisaca. Reč je o dugometražnom igranom filmu koji će vam na maestralan način dočarati život žene koja kroz celu svoju karijeru čezne da se dokaže kao spisateljica.

Zlatni globusi biće uručeni 6. januara i među su najprestižnijim američkim filmskim nagradama, i smatra se da nagoveštavaju pobednike Oskara.

Deseti, jubilarni, Međunarodni festival queer filma „Merlinka“  održaava se od 6. do 9. decembra u Domu omladine Beograda. U toku četiri festivalska dana na programu je više od 100 filmova iz 35 država, među kojima i ostvarenja iz evropskih zemalja, Paragvaja, Brazila, Rusije, Indije, Kine i Australije. Mnogi od filmova nagrađivani su na najprestižnijim svetskim festivalima poput Berlinala, Festivala u Kanu, Sundance festivala i drugih. U fokusu ovogodišnjeg festivalskog programa je Nemačka, i nemačka kinematografija.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Film nominovan za Zlatni globus premijerno na Merlinka festivalu”


« Building Bridges for Balkans-projekat mladih u Srbiji i okruženju

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook