Festival KROKODOKODIL – Kako pobeći iz horor priče

dana Oct13 2014

Festival KROKODOKODIL, koji zajednički organizuju beogradska udruženja KROKODIL i OK – Obrazovanje i kultura, u prvi plan stavlja književnost za decu i kulturu čitanja, kao i odgajanje nove čitalačke publike.

Festival je prvi put održan u aprilu 2013. godine u Kulturnom centru Majdan, sa temom „Kako nastaje knjiga“, i na festivalu su nastupali spisateljsko – ilustratorski parovi Jasminka Petrović i Bob Živković iz Srbije, i Ana Đokić i Darko Macan iz Hrvatske, uz pomoć voditelja Raše Popova.

Ove godine, festival za centralnu temu ima horor priču, s naslovom „Kako pobeći iz horor priče“.Festival će se održati 15. oktobra 2014. od 13.00 do 14.15 sati u pozorištu Dadov, Desanke Maksimović 6.

Na festivalu će nastupati vrhunski domaći autori: Rastko Ćirić, Aleksandar Palavestra, Uroš Petrović i spisateljica za decu i mlade iz Švedske Lena Olmark. Program će voditi pisci za decu, Jasminka Petrović i Raša Popov.

Istog dana biće održane i četiri radionice od 10.30 do 12.00, u prostorijama škola na opštini Vračar. Teme radionica su: Horor zagonetke (Uroš Petrović), Pravljenje maski (Iva Ćirić),
Kometa dolazi (Jasminka Petrović i Bojana Lukić) i Kako se piše horor priča (Lena Ollmark).

Organizatori:
Udruženje KROKODIL,
Udruženje OK – Obrazovanje i kultura uz pomoć pozorišta Dadov.

Festival pomogli: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, književna mreža Traduki i Švedski institut.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Festival KROKODOKODIL – Kako pobeći iz horor priče”


« Gosti žurke zajednički dizajnirali adidas patike

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook