EX – Experiment and Explore

dana Jan18 2014

Izložba „EX – Experiment and Explore“ je zasnovana na fotografijama iz fundusa Foto saveza Srbije, koji broji preko 2.000 originalnih radova iz perioda 1946-2000 godine.U okviru izložbe biće predstavljene  različite tendencije u istoriji srpske fotografije, sa posebnom pažnjom usmerenom ka inovativnim i neuobičajenim pristupima fotografskom mediju.

Izložba nudi presek rada članova Foto saveza koji svoj autorski pristup zasnivaju na eksperimentu i istraživanju u fotografiji i, pored toga što predstavlja rad Foto saveza iz „novog ugla“, ima za cilj i afirmaciju istraživanja na polju fotografije.

Izložba EX – Experiment and Explore je osmišljena kao izložba edukativnog karaktera, i kao takva nudi mogućnost sagledavanja jedinstvenih radova iz perioda od kraja pedesetih do kasnih osamdesetih godina XX veka, a obuhvata i radove nekolicine autora iz republika bivše Jugoslavije.

„EX“, pokušava da napravi spoj u kontinuitetu između fotografija iz fundusa i savremenih fotografskih tendencija pokazujući fotografije najrazličitijih autorskih pristupa. U tom smislu izbor obuhvata – montaže, kolaže, duple i duge ekspozicije, sekvence, konceptualne, kao i fotografije nastale eksperimentisanjem sa tehnikom i formatima.

Foto savez Srbije je neprofitna organizacija osnovana u cilju unapređenja i afirmacije fotografije na svim nivoima. Okuplja oko 30 fotoklubova i preko 900 članova iz svih krajeva Srbije, a od nedavno broji i članove iz inostranstva. Kroz Foto savez stasavaju mnoga imena srpske fotografije, a neke od njihovih fotografija možete videti na izložbi.

 

EX – Experiment and Explore
Autori izložbe – Žarko Aleksić i Jelena Micić
14–31. januar 2014. godine
Galerija SKC, Kralja Milana 48, Beograd
Otvaranje izložbe 14. januar 2014. u 19h
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “EX – Experiment and Explore”


« Zoran Kesić, dečko koji zasmejava!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook