Eucerin intezivna nega za ruke!

dana Mar9 2017

Eucerin®AtopiControl  liniji namenjenoj nezi atopijski suve kože, pridružila se Eucerin®Atopi Control Intensive krema za ruke za svakodnevnu negu izrazito suve, ispucale i upaljene kože ruku. Likokalkon A i ceramid , kao osnovni sastojci ove kreme, značajno smanjuju iritacije uzrokovane čestim pranjem ruku, a crvenilo, svrab i perutanje nestaju nakon samo nedelju dana redovne primene.

Nedostatak vlage u koži prouzrokuje niz neprijatnosti, od zatezanja, svraba i perutanja, do pucanja i ogrubelosti kože na dodir. Ovi simptomi mogu varirati zavisno od stepena i mesta pojave suve kože, i neprijatni su, kao i simptomi atopijskog deramtitisa – suva, ljuspasta koža sklona iritaciji i povremena upalna stanja oličena u ranicama na koži, koje svrbe i bole – bilo gde da se nalaze na telu.

Ali, kako svedoče osobe koje pate od izrazito suve kože i atopijski suve kože, kada se pojave na rukama najteže ih je ublažiti i sanirati, jer ruke su su češće nego ostali delovi tela, izložene agresivnim supstancama poput sapuna i deterdženata, koje dodatno narušavaju površinski zaštitini sloj kože, i bakterijama iz spoljašnjeg okruženja, koje izazivaju infekcije nezaštićenih slojeva ispod površine kože. Istovremeno, ruke su i najizloženije pogledima okoline i, posle lica, naše najvažnije oruđe komunikacije s drugima. Zato smo na izgled ruku i emotivno najosetljiviji, te teže podnosimo svrab i promene na koži na tim delovima tela, te češanjem dalje narušavamo površinski, zaštitni sloj kože.

Iz ovog “začaranog kruga” izrazito suve kože, karakterističnom i za atopijski dermatitis, nemoguće je izaći bez adekvatne i redovne nege, koja nadoknađuje  vlažnost i jača barijernu funkciju kože, sprečavajući da dalje gubi vlagu. Kada je koža ruku u pitanju, ta nega mora biti intezivnija i podržana specijalno forumulisanim preparatima, ciljano usmerenim, pre svega, na jačanje zaštitnog sloja kože. Eucerin® je upravo zbog toga, svojoj Eucerin®AtopiControl  liniji, koja ublažava sve simptome povezane sa atopičnom kožom, a sadrži losion za kupanje, losion za telo, kremu za negu kože lica i kremu za područja kože u akutnoj fazi oboljenja, pridružio  Eucerin®Atopi Control Intensive kremu za ruke.

 

 Eucerin®Atopi Control Intensive krema za ruke, lako se razmazuje i brzo upija, a donosi olakšanje osobama koje pate od simptoma izrazito suve kože i atopijskog dermatitisa na ovom području tela.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Eucerin intezivna nega za ruke!”


« Promocija CD izdanja ArtLink festivala u petak u UK Parobrod!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook