EMS trening u Srbiji – informišite se i bacite se na posao (drugi deo)

dana Mar21 2018

Kada je u pitanju telesni izgled mnogi će se složiti da je on danas izuzetno važan. No, da biste lepo izgledali često se preporučuje kretanje, vežbanje, treniranje različitih sportskih disciplina. I ukoliko ste od onih koji su probali skoro sve, pa iz bilo kog razloga odustali, evo je nova ideja. EMS trening je vrsta vežbanja koja je efikasna, bezbedna i lako uklopiva u moderan način života.

Rezultati su vidljivi posle svega par meseci vežbanja, što može biti izuzetno motivišuće, a to je uglavnom najčešći razlog zbog koga ne dolazi do odustajanja od rutine, koju bi trebalo da steknete, ako želite trajne efekte. Nije loše dodati da će se pomenuti efekti povoljno odraziti i na Vaše zdravlje, te na taj način uticati na sve aspekte Vašeg života, ako to želite.

O EMS treninzima smo razgovarali sa Aleksandrom Milanovićem, osnivačem Maxifit Studija iz Novog Sada.

Prvi deo intervjua čitajte ovde.

Fitnes program koji zastupate standardizovan je i licenciran. Kako izgleda jedan tipičan trening u vašem fitnes centru?

Trening počinje laganim zagrevanjem koje traje 5 minuta. Posle toga radimo 15 minuta vežbe snage (različit spektar vežbi, sve zavisi koji je cilj klijenta), i na kraju 10 minuta relaksacije – to je inače veoma bitan deo treninga, jer se tada mišići opuštaju i elektro impulsi prokrvljuju telo kroz kožu, pri čemu se kod ženske populacije vrlo brzo gubi celulit. Kod nas na treningu se ne koriste tegovi, što je još jedna od prednosti u odnosu na druge vrste treninga. Kod nas klijent ne trpi pritisak na svoje zglobove i šanse da se povredi je skoro ravan nuli.

Prvih 20 minuta čini aktivni deo treninga, i tu se ulaže napor, dok je ostalih 10 minuta opciono – tada se ne rade nikakve vežbe, i uglavnom niko ne preskače taj deo treninga.

Što se muzike tiče, koristimo uglavnom lounge muziku, jer to u principu svima odgovara.

Razgovor klijenta i trenera pre prvog treninga je za nas najbitnija stvar. On nama kaže šta bi želeo, a mi pravimo plan i program treniranja, kako bi taj cilj dostigli.

Koliko vremena je potrebno da se uđe u formu nekome ko je recimo u srednjim godinama i nije sklon redovnom vežbanju? Kako pratite rezultate?

Da bi klijent ušao u dobru formu, potrebno je nešto više od mesec dana redovnog treniranja. Ne treba zaboraviti da se bavimo fitnesom i da je naš zadatak da klijentu omogućimo da budemo maksimalno funkcionalan, da može da ustane iz kreveta i stolice i kaže da ga ništa ne boli, to jest, da njegove kretnje ne budu ograničene.

Napredak pratimo bioimpedancom i intenzitetom treninga. Naravno, i merama obima.

IMG-5152

Kakvu vrstu režima ishrane preporučujete svojim vežbačima?

Prva stvar koju mi našim klijentima kažemo je: da mi pre svega oblikujemo telo(!), a da nam za mršavljenje treba 100% njihova posvećenost. Naši treneri prave profesionalni plan ishrane za klijente koji to žele. To su dobro izbalansirani obroci koji se planiraju za jedan mesec. Ukoliko to odgovara, odnosno, ukoliko se klijent pridržava toga, nastavljamo dalje.

U Novom Sadu postojite već sigurno godinu dana. Ko su Vaši najverniji klijenti?

U aprilu će biti pune dve godine kako radimo. Iskustva su nam odlična i nastavljamo sa još više žara i energije. Posvećeni smo ovom poslu 100% i naši klijenti su to prepoznali. Imamo klijente koji su od samog početka sa nama i prezadovoljni su. Uglavnom nam dolaze poslovni ljudi, koji imaju manjak vremena, ali takođe dolaze i mlađi (studenti).

Aleksandar Milanović, rođen je 1972. godine u Pančevu. Košarkom se bavio skoro 20 godina (što profesionalno, što amaterski). Za sebe kaže da mu je praktično čitav život sport i rekreacija. Posle višegodisnjeg rada po velikim korporacijama u prodaji, rešio je da sve ostavi i vrati se svojoj prvoj ljubavi – sportu. 2016. godine otvara EMS studio u Novom Sadu. O studiju se možete informisati i na fb stranici Maxifit studija.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “EMS trening u Srbiji – informišite se i bacite se na posao (drugi deo)”


« EMS trening u Srbiji – informišite se i bacite se na posao

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook