Dvadesete za dvadeset prvi vek

dana Apr24 2012

Dvadesete su ponovo ušetale na modne piste.  Duh jednog prošlog vremena oživeo je u svom modernom izdanju u dvadesetprvom veku. One predstavljaju jedan od stilova koji svojim povratkom uvek pleni pažnju. Sve je ponovo tu, lepršave rese, galmurozne perle, metalne pločice, perje, materijali koji lagano padaju niz telo, neotkrivajući previše, istovremeno delujući i zavodljivo i glamurozno.

Frida Giannini za Gucci je kolekcijom za proleće/leto 2012 oživela dvadesete u pravom svetlu. Njenje haljine inspirisane ovom modnom epohom odlično odgovaraju duhu tog vremena, njegovoj dekadenciji i lepoti. Pozivaju na čarlston, dok ležerno padaju niz telo neograničavajući pokret, pri čemu stroga geometrija zlatnih aplikacija podseća da smo ipak u dvadeset i prvom veku.

Etro se opredelio za snažnu mešavinu geometrijskih printova, prizivajući dvadesete tipičnim flaper haljinama, koje ne naglašavaju stuk i padaju u naborima i slojevima ili završavaju resama. Haljine krasi dosta ručnog rada, koji svojom dekorativnošću čini da ostali modni dodaci nisu ni potrebni, što ističe i sama Veronika Etro.

Derek Lam se takođe dotakao ove modne epohe, stvarajući jedno zaista interesantno rešenje tipične haljine dvadesetih godina. Na prvi pogled jednostavnog kroja, haljina od šljokica obogaćena je mrežom kvadrata, koji unose malo dinamike u svaki njen pokret.

Ralph Lauren nas vraća u dvadesete nežnim tonovima i svilenim haljinama, a kao šlag na torti, svemu tome dodaje malo nazibežnog perja koje se lagano njiše sa svakim pokretom. Kolekcija istovremeno odiše romantikom ali i duhom bogatstva.

Marchesa je takođe obradila temu dvadesetih. Njene haljine su raskošne i krase ih bogati nizovi dugačkih resa, istovremeno ih čineći prefinjenim i ekstravagantnim.

Photo credit: Vogue.com

 


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Dvadesete za dvadeset prvi vek”


« Ah te dimne oči…

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook