Drugo veče BFW-a: Nije važan broj, važan je kvalitet!

dana Nov6 2018

Belgrade Fashion Week će na svom 44. izdanju ugostiti čak 75 dizajnera i desetak brendova, ali suština nije u njihovom broju već u kvalitetu koji nam donose njihove kolekcije.

Tako je bilo i tokom druge večeri Nedelje mode. Početak večeri obeležila je revije gostiju iz Koreje koji su se predstavili brendom Starsica. Belgrade Fashion Week u okviru promocije drugačijih kultura predstavlja umetnike iz Koreje, što se nakon održane revije nastavlja i kroz izložbu Get closer i projekciju filma  The Royal Tailor. Ceo program je deo projekta Dani korejske kulture.

Dani korejske kulture, brend Starsica

Više fotografija pogledajte na našoj Facebook strani

Tijana Milutinović prikazala je kolekciju NETWORK koja predstavlja autorsku celinu u okvirima novih razmišljanja o starim pitanjima (inspiracijama). 

Tijana Milutinović

Više fotografija na našoj Facebook strani

Ana Ljubinković od samog početka svoje karijere hrabro eksperimentiše bojama, krojevima, materijalima i detaljima, a svoj modni izraz naziva “maksimalizam”. Prikazanu kolekciju upotpunila je ABO cipelama. 

Ana Ljubinković

Više fotografija na našoj Facebook strani.

Sonja Jocić pripremila je kolekciju Alarm koja je namenjena nekonvencionalnim ženama koje žele da se istaknu u društvu i neposredno na njega da utiču.

Sonja Jocić

Više fotografija na našoj Facebook strani.

Kontinuirana podrška razvoju Belgrade Design Districta nastavlja se kroz modne revije Svetlane Jaćović, Milene Radović, Jasmine Vujović -GetUp i Jovane Marković. Svetlana Jaćović ostaje dosledna svom dizajnerskom maniru, koji, od kolekcije do kolekcije, ne isključuje iskorak u inovaciju i osvrt na nadolazeće trendove. Kolekcija “Art” Milene Radović upotrebom prirodnih tkanina, vune, viskoze, pamuka nastaju modeli čija forma delom prati žensku figuru ili se naglašenim volumenom udaljava. Ideja kolekcije  “Čista ljubav u prljavom svetu”, kreatorke Jasmine Vujović, zasniva se na pokušaju očuvanja čistote osećanja, pred izazovima i grubostima spoljašnjeg sveta. Kolekcija Jovane Marković za proleće leto 2019, inspirisana je pojmom žene. Slaveći žensku lepotu i snagu, kolekcija je u potpunosti izrađena od prirodnih materijala – vazdušastih, prozirnih i nežnih.

Svetlana Jaćović, pogledajte kolekciju

Milena Radović, pogledajte kolekciju

Jasmina Vujović, pogledajte kolekciju

Jovana Marković, pogledajte kolekciju

Tradicionalan program BFWa su i revije studenata i diplomaca koje često iznedre neke nove kreatorske zvezde. Ovoga puta nam se predstvaljaju studenti Fakulteta primenjenih umetnosti, Accademia del Lusso i Metropolitan Univerziteta.

Fakultet primenjenih umetnosti, Nemanja Devetak

Fakultet primenjenih umetnosti, Vesna Slavinić

Accademia del Lusso, Dijana Jovičić

Accademia del Lusso, Iva Kujundžić

Accademia del Lusso, Kristina Marović

Metropolitan Univerzitet, Ivana Marčak

Metropolitan Univerzitet, Jelena Borisavljević

Metropolitan Univerzitet, Jovana Branić

Veče su posebno obeležile  glumice Branka Pujić, Marina Ćosić, Gordana Paunović, Sandra Silađev Dinja, Jelena Veljača i odbojkašica Tijana Malešević koje su podržale kampanju portala Žena „Nije važan broj već stav“. Različitih godina, visina i veličina, sve su pistom pronele ono što svakoj Ženi najlepše stoji a to je stav i samopouzdanje.

Kampanja portala Žena „Nije važan broj već stav“

Autor fotografija je Đorđe Tomić.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Drugo veče BFW-a: Nije važan broj, važan je kvalitet!”


« Počinje 56. Sajam nameštaja

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook