Drugo veče 35. Perwoll Fashion Week-a

dana Apr2 2014

Drugo veče Perwoll Fashion Weeka otpočelo je revijom Klasa udruženja koje je oformljeno na odseku za kostim Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu a koje čini deset mladih dizajnerki. To su: Ivana Lazarević, Sanja Stepanović, Teodora Živković, Katarina Bogdanović, Zorana Stojanović, Sanja Manakoski, Ivana Stojanović, Monika Ratković, Jelena Antanasijević i Senka Kljakić.


Udruženje dizajnera “Klasa”

Na 35. Belgrade Fashion Week-u  Klasa se predstavila kolekcijom za proleće/leto 2014. Odmah zatim predstavila se Bojana Jovanović  koja je pobednica  konkursa B-Future by Perwoll 2013,  čime joj se pružila prilika da predstavi mini kolekciju na ovom 35. Fashion Weeku. Igra sa kontrastima, eksperimenti sa materijalima i teksturama samo su neke od karakteristika po kojima je poznat Bojanin rad, što je publika bila u prilici da vidi i u novoj kolekciji “Fusion” za je sen-zimu 2014.


Bojana Jovanović

Osnivanje udruženja dizajnera BFW Design Collective inspirisano je najvažnijim aspektima Beogradske nedelje mode i predstavlja želju organizatora za dodatnim aktivnostima na realizaciji inicijativa za dalji razvoj i unapređenje autorske modne scene kod nas. Zato je revija BFW Design Collective-a na kojoj je učestvovalo 50 dizajnera izazvala veliku pažnju medija i javnosti jer su se na toj reviji dizajneri članovi Udruženja predstavili  sa po jednim modelom koji na najbolji način prezentuje njihov rad i individualnu kreatorsku estetiku. Plan je da ovakav koncept preraste u stalni format izlaganja koji će se ponavljati na svakoj Nedelji mode.


Ana Ljubinković, udruženje dizajnera BFW Design Collective

Veče je završeno revijom Novi Dizajneri u okviru koje su se predstavili dizajneri Ivan Džolić, Marko Glavinić i Zla Zla. Mladi dizajner Ivan Džolić predstavio je kolekciju za sezonu jesen/zima 2014/15, namenjenu muškarcima a  inspirisan je božanstvima oslikanim rukom baroknog slikara Mikelanđela Marko Glavinić prikazao je kolekciju ‘FRAGILE’ koja je nastala kao blago koketiranje izmedju muške i ženske mode. Govori o tome koliko je linija izmedju polova, kada je moda u pitanju, tanka, gotovo izbrisana. Brend ZLA-ZLA obraća se uglavnom mlađoj urbanoj populaciji. Postoji od 2004 a proizvodnjom garderobe bavi se od 2008. Sarađuje svim uticajnijim underground bendovima u Srbiji, a rade merchandize (majice, duxeve, trenerke, kape) za bendove Lollobrigida, Bad copy, Prti Bee Gee.. U potpuno atipičnoj scenografiji za Fashion Week, u ulozi manekena ovog puta bili su brojni gradski likovi, ali i Ida Lollobrigida, Maja Uzelac, Mikri i Eufrati iz benda Prti Bee Gee, Galeb… 35. Belgrade Fashion Week-u  ZLA-ZLA se predstavio kolekcijom #ZLAZLA Hashthug.


Ivan Džolić


Marko Glavinić


Zla Zla

Ovom prestižnom modnom događaju je prisustvovao, kao i uvek, veliki broj poznatih ličnosti: Tijana Dapčević, Ašok Murti, Snežana Dakić Mikić,  Dragana Ćosić, Irena Mišović, Tamara Jarić i mnogi drugi.

 


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, trendovi | tagovi: , , , , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Drugo veče 35. Perwoll Fashion Week-a”


« Izložba “Gde žive arhitekte“ na milanskoj nedelji dizajna!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook