Dr Alban na Freestyleru

dana Aug27 2014

Ovo je prilika da čujemo uživo legendarne hitove ovog švedskog muzičara, kao što su: “Hello Africa”’,  “It’s my life”, “Sing Hallelujah”, “Look who’s talking” itd.

Alban Uzoma Nwapa je pravo ime ovog švedskog muzičara i producenta, poreklom iz Nigerije. Svetsku slavu stekao je početkom devedestih, kada je još kao student stomatologije, da bi se izdržavao, puštao muziku po švedskim klubovima, i već 1990. sa kraljicom repa Lejlom Kej izdao prvi singl “Hello Africa”, sa kojim obilazi svet. Prvi album “Hello Africa”, Dr Albana prodao se u milionima i osvojio mnogobrojne nagrade. Slede albumi “One Love”’ na kom se nalazi njegov najveći hit “It’s my life”, kao i veliki hit “Sing Hallelujah”, zatim “Look who’s talking”, “Born in Africa”, “I believe”… Dobitnik je brojnih muzičkih priznanja, a 1993. bio je proglašen za najprodavanijeg afričkog umetnika.

Ovo će biti drugi nastup Dr Albana u Beogradu, a obzirom da je vezan za najveći događaj posvećen dens muzici devedesetih, Dr Alban za ovu priliku kaže:

“Čast mi je da najavim ovaj spektakl! Obećavam vam dobar vajb na svom nastupu, a nadam se da ćete plesati i pevati i sa mojim kolegama 11. oktobra. Poznajam sve te ljude godinama, kao i njihovu muziku i siguran sam da će to biti žurka za pamćenje svetskih razmera.

Odlično se sećam svog prvog nastupa u Beogradu. Bilo je super i publika je bila sjajna, takvi nastupi se ne zaboravljaju.  Beograd mi je ostao u sećanju kao prelep grad, koji ima mnogo lepe devojke. Tako da se veoma radujem povratku’’ – kaže Dr Alban.

Dr Alban

Događaj NAJBOLJE OD DEVEDESETIH biće ubedljivo najveće okupljanje izvođača dens muzike u Evropi  u poslednjih nekoliko godina, a na njemu će nastupiti najveće legende ovog muzičkog pravca: Snap, Technotronic, 2 Unlimited, Ace of Base, Snow, C+C Music Factory, La Bouche i Culture Beat.

Ovo je jedinstvena prilika da čujemo legendarne hitove uživo i vratimo se u period dens muzike i vidimo izvođače zbog kojih je ovaj period nezaboravan!


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, ličnosti | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Dr Alban na Freestyleru”


« Novi parfem Lejdi Gage za muškarce i žene

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook