Đorđević: Dve najvažnije utakmice u kvalifikacijama

dana Jun27 2018

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da se njegova ekipa posle napornih i teških sezona polako uigrava i ponovo ulazi u formu.

Reprezentacija će u petak, 29. juna u Tibilisiju igrati protiv Gruzije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, a u ponedeljak 2. juna u Novom Sadu protiv selekcije Nemačke u velikoj dvorani SPENS-a.

Za utakmicu u Novom Sadu prodato je više od 5.000 ulaznica, a ostalo je još oko 1.000 karata.

“Polako smo uspeli da to ujednačimo i da forma bude na nekom istom nivou. Bile su veoma zahtevne i teške ove mini pripreme, ali recepta nema, jer smo radili sa njima onako kako su završavali svoje sezone i pokušali da ih sve dovedemo na određeni nivo takmičarske forme koja je svima potrebna”, rekao je Đorđević novinarima u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, veoma je teško ujednačiti formu reprezentacije nakon odigranih dugačkih sezona i plej-of utakmica, i ponovo uključiti igrače u još jedan takmičarski zahtev.

Kako je Đorđević objasnio, dve naredne utakmice su “najvažnije u kvalifikacijama”, a pre svega ona sa Gruzijom, jer taj tim kroz utakmicu sa Srbijom, a kasnije i sa Austrijom, “traži određeni broj pobeda koje će preneti u drugu fazu takmičenja”.

On je kazao da je Košarkaški savez Srbije obezbedio odlične uslove reprezentaciji za sve utakmice. Đorđević je rekao da je reprezentacija Gruzije izuzetno težak protivnik, te da je njihov igrač Tornike Šengelija, koji će biti u sastavu, upravo završio “izuzetnu sezonu”.

“Sa druge strane tu je Nemačka, koja sa izuzetnim entuzijzmom igra kvalifikacije, a i oni će doći u punom sastavu. Očekujem da će ta utakmica u Novom Sadu biti sjajna. Zao mi je samo što na teren tada ne možemo da postavimo sve naše najbolje igrače, ali oni koji mogu i hoće, to su najboljih 12 koji će izaći na teren, a mi ćemo tako pristupiti obema utakmicama”, rekao je Đorđević.

Dodao je da će u narednim utakmicama reprezentacija moći da računa na Bobana Marjanovića, koji se kasnije priključio i od 25. juna je u trenažnom procesu sa ostatkom tima.

“Sigurno da mu fale utakmice i takmičarska forma, ali daće sve od sebe da pruži maksimum u ekipi. Odradio je nekoliko treninga i fizički je na zavidnom nivou”, dodao je Đorđević.

On je i poželeo sreću fudbalskoj reprezentaciji Srbije protiv Brazil u večerašnjoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

“Veliki sam navijač fudbalske reprezentacije u ovom momentu. Mir u glavi, vatra u srcu, vera u sebe, to je moja poruka. Ne postoji bolja utakmica i bolja pozornica fubalsku reprezentaciju Srbije od ove protiv Brazila, jer može da nas dovede do velikog rezultata“, kazao je selektor Đorđević .

Photo: Star Sport
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Đorđević: Dve najvažnije utakmice u kvalifikacijama”


« Najpopularniji kupaći ove godine – na pruge

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook