Dobrodošli u hostel VARAD INN

dana Jan26 2015

Jedno od onih mesta u kojem se osećate kao kod kuće, a u kojoj vam je ljubazno osoblje u svakom trenutku na raspolaganju, predstavlja novootvoreni hostel VARAD INN, smešten u srcu srednjovekovnog gradića Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu. A kako je nastala ideja za ovakvim hostelom, i u čemu je njegova tajna, razgovarali smo sa jednim od vlasnika, gospodinom Nevenom Bodirogom.

Kako je nastao hostel VARAD INN?

VARAD INN je nastao kao produžetak dugogodišnjeg prijateljstva i želje da se te emocije i energija pretoče u zajednički projekat. Provelo smo više od dvadeset godina u inostranstvu: putovali smo, živeli i hranili se po raznim hotelima, hostelima i prenoćištima. Hostel je sjajna prilika da prenesemo naše iskustvo i primenimo ga u praksi, odnosno da u našoj kući u Novom Sadu, ugostimo slučajnog ili namernog gosta na najbolji mogući način. Pri tom imamo priliku da predstavimo naš grad kako najbolje možemo i umemo.

VARAD INN predstavlja prvi hostel u Novom Sadu i jedan od najboljih hostela u Srbiji koji pruža čist, udoban i moderan smeštaj po povoljnim cenama. Koja je bila ideja vodilja pri stvaranju ovakvog hostela?

VARAD INN nije prvi hostel koji se pojavio u Novom Sadu, ali je sasvim sigurno prvi i jedini hostel čija je kompletna građevinska celina, od samog početka, zamišljena a zatim i namenski projektovana te građena sa tom specifičnom funkcijom. Našu kuću, koja je zidana oko 1700-te kada je zidana i crkva Sv. Juraja koja se nalazi odmah pored nas, smo iz osnova rekonstruisali i restaurisali sa ciljem da se gostima omogući moderan, komforan i prijatan smeštaj u jedinstvenom i nedeljivom istorijskom i arhitektonskom prostoru.

Nalazimo se u najstarijem delu Petrovaradina i Novog Sada, i za sada smo jedini novosadski hostel čija se celokupna građevina smatra nacionalnim blagom i koja je i pod potpunom zaštitom Zavoda za zaštitu kulturnih spomenika grada Novog Sada. Upravo to je i bila ideja koja nas je vodila: da uradimo nešto sto će biti izvedeno domaćinski, lepo i dobro, i biti ponos kako za nas same tako i za naše sugrađane, a na zadovoljstvo gostima koji su došli da posete naš lepi grad.

Koji su kapaciteti Vašeg hostela, i šta je to što izdvaja VARAD INN hostel kada je reč o uslugama koje nudite vašim gostima?

Hostel VARAD INN raspolaže sa sedam soba, od kojih svaka ima svoje privatno kupatilo. U ponudi imamo dve dvokrevetne, jednu četvorokrevetnu, jednu petokrevetnu i jednu šestokrevetnu sobu. Imamo i dve spavaonice sa krevetima na sprat sa osam i deset ležaja. Ukupan kapacitet našeg hostela je trideset i sedam gostiju. Uložilo smo mnogo truda i iskustva sa željom da se svaki gost kod nas oseti udobno i prijatno, bez obzira na to koju sobu odabere.

Svaki ležaj ima vrlo udoban ergonomski madrac, utikač za napajanje elektronskih uređaja i svoje svetlo za čitanje. Sve soba su opremljene nezavisnim klima uređajima koji po potrebi greju ili hlade. VARAD INN ima privatnu baštu, gde u letnjim danima, u hladu stare smokve gosti mogu da provode svoje slobodno vreme. Našim gostima je takođe na raspolaganju kuhinja sa frižiderom, tako da mogu sami sebi da spreme hranu ili topli napitak. Na raspolaganju im, naravno, stoji i naš kafe. Kafe je sastavni deo hostela i posle osam sati uveče ga zatvaramo za spoljne goste, tako da je na raspolaganju samo gostima hostela. Ovde uz prijatnu muziku, TV, knjigu ili kompjuter mogu da se opuste i uživaju. Posebno važno za današnje putnike je potpuna pokrivenost objekta brzim i sigurnim WI FI signalom, koji je za naše goste potpuno besplatan.

Gosti su u mogućnosti da plate pun pansion i da imaju puna tri obroka u obližnjem restoranu. Trudimo se da ljudima koji nas posete damo punu turističku podršku u vidu saveta šta bi trebali da vide i posete u Novom Sadu i okolini. Imamo organizovan prevoz tako da obezbeđujemo transfere sa i na beogradski aerodrom ili na bilo koju drugu destinaciju. Sarađujemo sa turističkim vodičima i pomažemo oko organizovanih obilazaka grada, Petrovaradinske tvrđave kao i podzemnih tunela (katakombi) ispod utvrđenja. Ipak najviše od svega nas izdvaja objekat i sama lokacija: hostel VARAD INN je kompaktan i zaokružen projekat na jednom od najmagičnijih mesta u Petrovaradinu i Novom Sadu. To je ono što nas čini jedinstvenim.

Zgrada VARAD INN hostela zapravo predstavlja barokno zdanje sa početka 18 veka. Na koji način je izvršena rekonstrukcija ove građevine i koliko dugo je ona trajala?

Kuća u kojoj se nalazi hostel je završena oko 1714-te, kad i samostan i crkva Svetog Juraja koja se nalazi odmah do hostela. Rekonstrukcija je trajala sedam meseci uz vrlo blizak nadzor gradskog zavoda za zaštitu spomenika. Svi materijali, poput kamena, stare cigle i crepa su pažljivo restaurisani i korišćeni su u kombinaciji sa modernim građevinskim materijalima. Na taj način smo dobili obnovljeni istorijski objekat koji nudi visok komfor i zadovoljava visoke energetske standarde. Potpuno je zadržan originalni izgled objekta a fasada, sa svim ornamentima koji su bili prilično načeti zubom vremena, je kompletno restaurisana.

Kada je u pitanju lokacija, Vaš hostel se nalazi odmah ispod Petrovaradinske tvrđave koja važi za najprestižniju turističku atrakciju grada Novog Sada. Koji su zapravo gosti Vašeg hostela?

Mi se, naravno, trudimo da svakog našeg gosta primimo i ugostimo na najbolji mogući način i svakom od njih se radujemo. Zaista ne mogu da kažem da imamo definisan tip gostiju na koje računamo. Do sada smo ugostili mnoge sportske ekipe tokom trajanja njihovih sportskih takmičenja u Novom Sadu. Rekli su nam da su bili više nego zadovoljni smeštajem. Dobrodošli su svi gosti kojima odgovara, čist, udoban smeštaj koji jedan hostel može da ponudi. Tu je svakako i festival EXIT koji se održava praktično u našem dvorištu, te su učesnici i posetioci tog festivala po prirodi stvari neko ko bi trebao da bude zainteresovan da odsedne kod nas. Ne smemo zaboraviti i one koji su koji su od ekonomičnih putovanja sa rancem po svetu napravili životni stil i kojima je hostel ključno mesto za pronalaženje novih prijatelja i iskustava.

Photo credits: Milan Vlaski & Željko Mandić 

www.varadinn.com
Štrosmajerova 16,
Petrovaradin, Novi Sad, Serbia

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Dobrodošli u hostel VARAD INN”


« Novi igrani film “Povratak”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook