Dobitnica priznanja “Disney legend” Lea Salonga, na sceni sa Il Divom

dana Sep10 2014

Ovo nije jedino priznanje koje je filipinska pevačica osvojila. Lea je vlasnica najprestižnijih svetskih nagrada među kojima su nagrade Olivier, Tony, Drama Desk Outer Critics i Theatre World koje je dobila za svoje uloge u mjuziklima. Internacionalnu karijeru je započela glavnom ulogom u mjuziklu “Miss Saigon” a prva je azijska pevačica kojoj su poverene role Eponine i Fantine u mjuziklu “Les Miserables”na Brodveju.

Lea Salonga

Lea Salonga je počela da se bavi muzikom i glumom od malih nogu. Kao dete je glumila u mnogim popularnim serijama i filmovima a imala je i svoju TV emisiju.

Ulogu Kim iz “Miss Saigona” dobija na audiciji 1989. na kojoj je zadivila žiri glasovnim potencijalom. Od tada je započela njena internacionalna karijera. Nastupila je i na ceremoniji dodele Oskara gde je izvela pesmu “A Whole New World” iz filma “Aladdin” koja je i nagrađena ovom najvišom filmskom nagradom.

Imala je solističke koncerte u najboljim svetskim muzičkim dvoranama kao što su Carnegie Hall i Royal Albert Hall. Impresivno je da je Lea od 1981. snimila čak 29 albuma!

Popularnom sastavu IL DIVO kao specijalna gošća, pridružila se na ovogodišnjoj svetskoj turneji gde će zajedno sa Ursom, Sebastijanom, Dejvidom i Karlosom dočarati duh Brodveja i na sceni Kombank Arene, 24. septembra. Publika će uživati u pesmama kao što je Oskarom nagrađena “A Whole New World” ali i “Can You Feel The Love Tonight” (The Lion King), “Tonight” (West Side Story), “Memory” (Cats) kao i “Con te partiro” i dr

“Uplovljavanje u vode Brodveja je nešto potpuno novo za nas i velika nam je čast što će nam u tome pomoći proslavljena zvezda mjuzikala!” – izjavio je Sebastijan.

“A Whole New World” ­ Il Divo duet sa Lea Salongom – Live from the Budokan, Tokyo, Japan.

IL DIVO – A MUSICAL AFFAIR: THE GREATEST SONGS OF BROADWAY LIVE turneja je četvrta svetska turneja Il Diva koja će se odvijati 10 meseci kroz 6 kontinenata i 138 koncerata.

Ulaznice se mogu naći po cenama od 3500, 3900, 4500, 5500, 5900, 7900 i 9900 dinara i nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama:  Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, “Ušće” Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs

 


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, ličnosti | tagovi: , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Dobitnica priznanja “Disney legend” Lea Salonga, na sceni sa Il Divom”


« Srećko Nedeljković – Mapiranje

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook