Dizajner Pavel Surovi osvojio dve svetske bronze

dana Jun22 2014

Srpski dizajner Pavel Surovi iz Kisača osvojio je 2 svetske bronze. Na prestižnom svetskom takmičenju u dizajnu u Kini HiiiBrend osvojio je bronzanu medalju u kategoriji profesionalni logo za rad Kravata. U Americi na Creative Awards Summit osvojio je bronzu za dizajn pakovanja kraljevskog piva King’s Beer.

U Kini je bilo prijavljeno 1145 radova iz 40 država. Žiri je bio sastavljen od svetskih autoriteta iz oblasti komunikacije, dizajna i brendinga (BrandOpus, Cato Partners, The Goldstein Group, Buldog i LogoLoveDesign). Ocenjivanje radova trajalo je 2 meseca. U prvom kolu izabrani su radovi koji ispunjavaju zadovoljavajuće kriterijume. Nakon toga autori su morali prezentovati filozofiju osmišljenih radova i poslati primere primenjivosti dizajna. To je podrazumevalo detaljno pojasniti zamisao klijenta, ideju rešenja i obrazložiti formu, geometriju, fontove i boje. Posle ovog detaljnog obrazloženja žiri je proglašio finaliste.

„Čak 3 rada su mi ušla u finale – Kravata i Pull & Bear u kategoriji profesionalni logo i Kraljevsko pivo King’s beer u kategoriji profesionalni dizajn pakovanja. Moja supruga Dragana imala je 2 rada u finalu logo Torbe i Kidko. Žiri je strogo ocenjivao pa ove godine nije proglasio ni glavnu nagradu, a u nekim kategorijama nije dodelio ni zlatnu, a ni srebrnu medalju. Zbog toga sam jako zadovoljan bronzom.  “ – govori Pavel Surovi o svom iskustvu sa svetskog takmičenja u Kini.

U Americi na Creative Award Summitu bilo je prijavljenih čak 5000 radova iz 24 zemlje.  Žiri je bio sastavljen od 15 članova. Ocenjivalo se u dva kola. Na kraju je dizajn pakovanja King’s Beer osvojio bronzanu medaju. Inspirisao sam se bojama i životinjama kraljevskog doba kako bih dočarao kraljevsku tradiciju lova i preneo je na etiketu.  Divlje svinje predstavljaju crno pivo, zeleno pivo jeleni a braon naravno lavovi jer lav je kralj.

„Presrećan sam što mogu da prezentujem Srbiju svake godine u svetu. Nagrade mi daju veliku snagu da sam na pravom putu. Moj primer je dokaz da se kvalitetnim radom i strpljenjem može uspeti u svetu bez pomoći i protekcije.“  – završava srećno Pavel.

Pavel Surovi već ima brojne nagrade u svom portfoliju. Sa Divom je osvojio nagradu za najbolji brend sveta. Na AdPrintFestivalu dodeljen mu je oskar za najbolji osmišljen identitet u Evropi. Ima dve osvojene bronze u kategoriji profesionalni logo i bronzu za pakovanja vina osvojenu u Americi. Više od 50 njegovih radova je objavljeno u magazinima i knjigama širom sveta.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Dizajner Pavel Surovi osvojio dve svetske bronze”


« Budite foto model na jedan dan

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook