Dijeta Smartfood

dana Mar17 2016

Knjiga “Dijeta Smartfood” italijanske novinarke Eliane Liote  jeste prva dijeta zvanično odobrena od stane Evropskog Institua za onkologiju IEO, koja se bazira na tome šta, koliko i na kaji način jesti kako bi živeli duže i zdravije.

Veoma jednostavna za primenu, ova dijeta nam zaparavo predstavlja u dve faze metode – kako promeniti navike kada je u pitanju ishrana. A za rezlutat donosi – smanjenje kilograma, prevenciju kancera, kardiovaskularnih i drugih hroničnih bolesti. 

Dijeta Smartfood jeste projekat koji nastaje saradnjom između novinarke Eliane Liote, dugodišnje urednice italijanskog časopisa za zdravlje “Ok Salute”, direktora za istraživanje Evropskog Instituta za onkologiju Pjera Đuzepea Pelićija i nutricioniste Lučije Tite

Poznato je da određene namirnice deluju kao lekovi, koji su u stanju da zaštite i leče naš organizam. Protagonisti ove dijete upravo jesu super pametne namirnice, koje nas štite od određrnih bolesti i podstiču određene gene u našem organizmu koji doprinose produžetku života – naglašava Eliana Liota.

foto1 _ Carlo Furgeri Gilbert

Ove namirnice se mogu podeliti u dve grupe – longevity i protective, pa tako namirnice kao što su: crvena narandža, kaperi, špargla, kaki, crveni kupus, trešnje, crna čokolada, luk, kurkuma, jagode, šumsko voće, salata latuga, patlidžan, jabuke, pinkantna paprika, paprika, crveni krompir, šljive, radikio, zeleni i crni čaj i grožđe spadaju u grupu namirnica”longevity food”. One aktiviraju gene kao što je gen Sirt, dok blokiraju gene starenje poput gena p66 i Tor. Dok namirnice poput belog luka, integralnih žitarica, aromatični začini, mahunarki, maslinovog ulja oraščasti plodovi, sveže voće i povrće spadaju u grupu protektivnih namirnica “protective food”koje su odlićna prevencija za mnogobrojne bolesti.

Pored toga što štite i leče naš organizam, ovih 30 super namirnica takođe izazivaju efekat sitosti, pa samim tim što ih više koristimo, naš organizam će imati manje potrebe za većom količinom hrane, što je osnova ove dijete koja se bazira na imitaciji posta koji doprinosi čišćenju i regeneraciji našeg organizma. Ova dijeta takođe ne isključuje iz upotrebe ni jednu drugu namirnicu, već samo redukuje.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Dijeta Smartfood”


« 19 finalista priprema kolekcije za takmičenje “Perwoll New Generation 2016”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook