Deset godina modnog brenda Belma Tvico

dana Aug22 2018

Iako smo tek na polovini godine, već sada možemo reći da je 2018. za bh. modnu dizajnericu Belmu Tvico Stambol izuzetno uspešna radna godina i svojevrsna prekretnica u njenoj karijeri.

Osim toga, ova istinska modna umetnica slavi i 10 godina brenda, što je 15.avgusta obiležila revijom i druženjem sa ljubiteljima i poštovaocima njenog rada, u bajkovitom ambijentu Botaničke bašte Zemaljskog muzeja. Uz veliku zahvalnost sponzorima BH Telecom, Mercedes Starline, Ledo, Unicredit Bank, Sarajevski Kiseljak, Plaza parfumerija i SANE Cosmetic, koji su uveliko doprinieli da se omogući ovakav jedna event organizovan na najvišem tehničkom i scenskom nivou, kakvog naša modna scan i grad Sarajevo zaslužuju.
Nije slučajno da je revija održana tokom 24. Sarajevo Film Festivala. Belmina želja je bila ovaj jubilej proslaviti upravo tokom ove najvažnije filmske smotre u regionu i šire.

„Za Sarajevo Film Festival sam sentimentalno vezana, ne samo kao Sarajka i dijete koje je tokom tih ratnih godina pratilo i samo pokretanje i gradaciju jednog malog festivala u jednog od najrespektabilnijih, nego nas spaja i ta umjetnička nota, jer su i film i moda umjetnost, a ja sam uz sve Fashion Week-ove, revije i druge modne manifestacije, svoj rad javnosti prezentirala upravo na SFF-u, gdje su dame na crvenom tepihu nosile, i danas nose, moje kreacije. Tako da je posve prirodno bilo da ovakav jubilej, deceniju mog brenda proslavim za vrijeme trajanja najvećeg bh.brenda, a to je Sarajevo Film Festival“, ističe bh.dizajnerica.

Revija u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja je kruna 10 godina brenda Belme Tvice Stambol. Na njoj je predstavljena kolekcija za proleće/ljeto 2019 STRATA, koja će u septembru biti promovisana i tokom Paris Fashion Weeka, gdje je bh.modna dizajnerica već dva puta predstavljala svoj rad. Uz ovu kolekciju, na reviji je predstavljeno i nekoliko kreacija iz unisex „Capsule“ kolekcije, sa kojom je bh.modna dizjanerica odvažno napravila iskorak u svom radu, ali i jedan novitet kao rezultat nove saradnje.
Naime, nakon vrlo uspešne saradnje sa umetnicom Taidom Jašarević na dizajniranju namjenskih materijala  sa dezenima/printovima, Belma je odlučila napraviti saradnju i sa SAMUSA nakitom i to na izradi asesoara by Belma Tvico Stambol.

„Modni detalji su često „final touch“ u ukupnom modnom dojmu na dami. Marama je u tom kontekstu imperativ elegancije i profinjenosti, te sam odlučila saradnju sa Taidom, sa kojom sam dizajnirala materijale sa futurističkim formama, te sa bosančicom na tkanini zaokružiti saradnjom i sa dizajnerom SAMUSA nakita Tarikom Musakadićem. Njegov rad nam je poznat od prošle godine, kada je spojem tradicije zlatarskog zanata i moderne arhitekture lansirao liniju nakita sa motivima Sarajeva. Tako sam odlučila, a Tarik na moje zadovoljstvo vrlo rado i sa izazovom prihvatio ideju, da dizajnira kopče za maramu sa privjescima – motivima sarajevskih monumenata. Ove svilene marame će biti višenamjenske, dame će je, naime, moći nositi oko vrata, ruke ili pak kao detalj na torbi i vjerujem da će im se svidjeti“, najavljuje Belma Tvico Stambol.

Uz SAMUSA nakit, modeli su ove večeri nosili i Jewellery EM, luksuzni, unikatni i u potpunosti ručno radjeni skulpturalni nakit. Iza ovog originalnog brenda stoje Ena Mulavdić, magistrica industrijskog dizajna i Ebrahim Mohammadian Elird, slikar i kipar iz Tabriza (Iran). Njihov rad prepoznali su urednici britanskog Vogue-a, te drugih značajnih svetskih časopisa poput Tatler-a, Vanity Fair-a, GQ-a, Goldschmiede Zeitung-a. Sat “Ione” osvojio je nagradu Society of North American Goldsmiths (Društvo sjevernoameričkih zlatara), a prstenje iz kolekcije “Sift” je u konkurenciji više od 500 prijava iz cijelog svijeta odabrano da bude izloženo na jednoj od najznačajnijih izložbi mladih dizajnera nakita “Talente 2018” u Minhenu.

Na reviji Belme Tvico Stambol u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja povodom 10 godina brenda bio je veliki broj dama iz javnog i poslovnog života , ali i njihovih pratitelja.

Photocredits:Eldar Nurković E2 studio, Mario Klein, Marko Jovančić i Armin Čolo
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Deset godina modnog brenda Belma Tvico”


« Dovlatov u užem izboru za nominacije za 31. nagrade Evropske filmske akademije

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook