Danas na programu Beogradskog jazz festivala Jazzy Bit

dana Oct28 2017

28. oktobar od 18 do 19 časova // Dom omladine Beograda, Centralni hol

JazzyBIT (Rumunija)

Rumunski trio JazzyBIT predstavlja energičnu mešavinu džeza i roka, sa začinima bluza, latina i fanka. Tokom pet godina postojanja odsvirali su preko stotinu koncerata u svojoj zemlji (tri puta su bili učesnici najprestižnijeg džez festivala u Garani) i inostranstvu (Austrija, Italija, Mađarska, Češka Republika, Francuska), a objavili su i dva albuma, Touch the Sky (2014) i Horizon (2016). Oba izdanja visoko su se plasirala (9. i 11. mesto) na godišnjim listama rumunskih albuma u anketi portala „Muzici și Faze“. Glavna priznanja: Newcomer Award (Muzza Foundation, Bukurešt, 2013), Timișoara Jazz Award za grupu godine (Temišvar, 2016), finalisti European Jazz Award (festival Tuscia in Jazz, Kastiljone in Teverina, Italija).

Koncert je realizovan uz podršku Romanian Cultural Institute Beč.

Od 19:30h DOM OMLADINE BEOGRADA // VELIKA SALA 

Eva Klesse Quartet (Nemačka)

Najperspektivniji nemački džez sastav 2015, i najupečatljiviji učesnici festivala 12 Points u San Sebastijanu 2016, mladi muzičari spajaju evropsku džez poetiku, folklorne elemente, valcer i fri, melodične pasaže i provokativniji izraz u organsku matricu naglašene emocije i velikog intenziteta. Lider kvarteta, bubnjarka Eva Klese u sastav je unela iskustva sakupljena tokom dvogodišnjeg studijskog boravka u Njujorku.

Koncert je realizovan uz podršku Gete Instituta u Beogradu.

Giovanni Guidi “Inferno” (Italija)

Pijanista Đovani Gvidi više nije najveći talent italijanskog džeza, kakvog smo ga upoznali kada je prvi put svirao na festivalu 2010. godine u kvintetu Enrika Rave, već koautor najboljeg džez albuma u Italiji 2016, u anketi časopisa Musica Jazz. Na trećem nastupu (drugi put je svirao u duu sa Đanlukom Petrelom 2013) predstavlja novi kvintet „Inferno“ sa istaknutim italijanskim saksofonistom Frančeskom Bearcatijem.
Koncert je realizovan uz podršku Italijanskog Instituta u Beogradu.
Od 23h DOM OMLADINE BEOGRADA // SALA AMERIKANA 
Emile Parisien Quartet (Francuska)

Saksofonista Emil Parizijen (34) nosilac je najvećih priznanja u francuskom i evropskom džezu: laureat je Prix Django Reinhardt za 2012, najbolji džez muzičar Francuske u 2014 (Victoires du Jazz), kao i najbolji inostrani instrumentalista 2016. (kategorija: drveni duvači) po mišljenju nemačke džez kritike (ECHO Jazz). Posle izuzetnog nastupa sa Vensanom Peranijem na BDŽF 2016, sada prvi put u Srbiji predstavlja svoju muziku.

Ilhan Ersahin’s Istanbul Sessions (Turska) 

Saksofonista, kompozitor, producent i promoter Turčin Ilhan Ersahin jedan je od najagilnijih profesionalaca u današnjem džez svetu. Objavio je više desetina albuma kao lider različitih postava i imao značajnu ulogu na njujorškoj andergraund sceni 2000-ih, kao osnivač i vlasnik renomiranog Nublu kluba, a potom i istoimene diskografske produkcije i festivala. Istanbul Sessions je energični kvartet sa kolegama iz Turske.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Danas na programu Beogradskog jazz festivala Jazzy Bit”


« Spektakularnom revijom Bate Spasojevića završen XXXI Fashion Selection

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook