Dan Madlenianuma obeležava se operom Pajaci

dana Jan24 2019

U subotu 26. januara sa početkom u 19.30 Madlenianum obeležava dvadeset godina od prve premijere. Te davne 1999. godine tadašnja Kamerna opera Madlenianum je na sceni Zemunskog pozorišta premijerno odigrala komičnu operu Tajni brak Domenika Čimaroze.

Od tog trenutka je Madlenianum započeo svoju misiju izvođenja nepoznatih i retko izvođenih dela velikih kompozitora, ali i postavki i naručivanja dela domaćih autora. Rekonstrukcija same zgrade Pozorišta u Zemunu je rađena fazno, tako da kada je jednom krenula sa repertoarom Kuća umetnosti nije prekidala sa radom, pored Velike scene Zemunskog pozorišta Madlenianum je svoje predstave izvodio i na novoustanovljenoj Maloj sceni, a dok je trajala rekonstrukcija i na scenama Ateljea 212, Narodnog pozorišta u Beogradu, Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Beogradskog dramskog pozortšta, kao i na brojnim scenama po Srbiji i u svetu, na koje je rado pozivana, prvo sa operskim, baletskim i muzičkim delima, a kasnije i sa dramskim. Tradicionalno svakog 26. januara Madlenianum proslavlja svoj dan i to izvođenjem najnovije muzičke produkcije.

Ovog puta je to opera Ruđera Leonkavala Pajaci, u režiji Jurija Aleksandrova, pod dirigentskom palicom Đorđa Stankovića. Pre predstave će na Velikoj sceni biti održana Svečana akademija i onima koji su od prvog dana sa Madlenianumom, kao i zaslužnim umetnicima i medijima biće dodeljene svečane povelje za izuzetan dugogodišnji doprinos i podršku unapređenju rada Madlenianuma.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Dan Madlenianuma obeležava se operom Pajaci”


« Nova energija za kožu- Eucerin specijalna pakovanja

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook