Coaching akademija Slavice Squire

dana Sep1 2017

Ukoliko vas zanima lični rast i razvoj sigurno ste već upoznati sa terminom coachinga, koji se često još naziva i “psihoterapija za zdrave“. Na tržištu postoji veliki broj ovakvih trenera, no mi ćemo danas predstaviti rad Coaching Akademije Slavice Squire, koja u Srbiji ima najbolju reputaciju, osnovana je 2008. godine, a od tada do danas postala je najveća coaching obuka i edukacija ovakvog tipa u našoj zemlji.

O coaching industriji, coachingu kao profesiji, individualnom coachingu i korisnosti coaching sesija kao i o NLP-u, razgovarali smo sa Milanom Bošković, menadžerkom korisničkih usluga akademije.

Je li završen fakultet obavezan preduslov za pohađanje Coaching akademije?

Fakultet nije uslov za upis naše Coaching Akademije. Naravno svako prethodno obrazovanje i stečeno iskustvo mogu samo da budu prednost i da pomogne budućim coachevima da odrede oblast svoje ekspertize, npr. Business, Life, Career, Sport kako bi svoja dalja znanja i iskustva svesno usmeravali ka oblasti koju su odabrali.

Završen bilo koji fakultet je obavezan uslov ukoliko budući coachevi žele da dobiju licencu od Evropske Coaching Asocijacije (ECA).

Postoje li još neki uslovi?

Najvažniji od svih uslova je da polaznik ima želju da prvo uloži trud i rad u sebe i svoj lični razvoj, i stekne znanje, iskustvo i umeće kako da bude i drugima podrška na tom putu.

Je li iskustvo u nekoj oblasti odnosno struci posebno poželjno da bi se neko bavio poslom ličnog trenera?

Svako iskustvo je dobrodošlo, jer upravo ono omogućava da budući coachevi postanu pravi eksperti u datoj oblasti koju su odabrali.

Koje su to veštine važne da bi neko bio kvalitetan lični trener?

Potrebne veštine se stiču na edukacijama, ali lične osobine coacha su presudne, odnosno kompetence, jer one određuju kakvu će reputaciju kasnije coach imati. Važno je da coach bude pouzdan, poverljiv, kompetentan, da poseduje empatiju prema drugim ljudima i da ima plemenitu misiju da pomogne drugima da iskoriste svoj potencijal i ostvare najbolju verziju sebe.

Posle Coaching edukacije dobija se sertifikat. Gde je sve priznata vaša diploma?

Posle naše akreditovane Coaching Akademije, dobija se internacionalno priznati sertifikat. Naši sertifikati se dobijaju sa pečatom NLP Instituta i Evropske Coaching Asocijacije (ECA). Po dobijanju sertifikata coachevi mogu, ako žele i ispunjavaju ostale uslove, aplicirati za licencu kod pomenute Asocijacije.

Možete li reći nešto više o praktičnoj primeni znanja nakon završetka Professional Coaching edukacije?

Na Professional Coaching edukaciji na Coaching Akademije budući coachevi stvaraju duboke nesvesne kompetence i integrišu coaching sadržaj u svoju ličnost i svakodnevnu praksu. Coaching tehnike i alati koji se stiču tokom edukacije omogućiće coachevima da prošire svoju kompetenciju i postanu uspešni i vešti u upravljanju promenama kod sebe i svojih klijenata.

Na ovoj edukaciji sadržane su sve osnove profesije kao i veštine za povećanje uticaja na klijenta, za podizanje produktivnosti, motivacije, kreativnog razmišljanja klijenata koji daju izvanredne rezultate na duge staze.

Pored Coachinga Vaš institut nudi i pohađanje NLP kursa. Šta stoji iza skraćenice NLP?

NLP je skraćenica od Neuro Lingvističko Programiranje, a predstavlja komunikacioni i motivacioni model koji je razvijen još sedamdesetih godina u SAD. Lingvista John Grinder i matematičar Richard Bandler razvili su ovaj model analizirajući veoma precizno najuspešnije psihoterapeute. NLP model se u današnoj razvojnoj varijanti može primeniti, osim u terapiji, u gotovo svakoj drugoj oblasti, u rukovođenju, prodaji, sportu, zdravstvu, partnerstvu, retorici, vaspitanju, obrazovanju, poslovanju. Naši polaznici, poučeni svojim ličnim iskustvom i efektima koje su postigli prozvali su NLP: Nauka Ličnog Prosperiteta.

NLP nudi raznovrsne metode kojima možemo ne samo da osvestimo nesvesna osećanja, obrasce ponašanja i obrasce razmišljanja, već i ciljano da ih konstruktivno razvijamo i menjamo. NLP nudi takođe i mnoge mogućnosti da otkrijemo svoje sposobnosti i da ih dalje razvijamo.

Svaka NLP edukacija na NLP Institutu počinje dvodnevnim treningom pod nazivom NLP Starter. To je prilika da se upoznate sa NLP-om i dobijete praktične veštine, koje odmah možete da primenite i na osnovu ličnog iskustva uverite se u njihovu korisnost i delotvornost. Kao nadogradnju Startera možete nastaviti na sertifikacioni program NLP Business Practitioner. Ukoliko želite da još više razvijete svoje NLP znanje, onda slede edukacije višeg stepena: NLP Master i NLP Trainer Training kao i druge premium edukacije. Svaka edukacija krunisana je internacionalno priznatim sertifikatom sa pečatom našeg NLP Instituta i Internacionalne Asocijacije za NLP (IANLP).

Svako ko se interesuje za NLP metodologiju može posetiti naš sajt www.nlpinstitut.com i informisati se o tome koje sve edukacije imamo.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Coaching akademija Slavice Squire”


« VMA 2017: Najbolje obučene poznate ličnosti

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook