Building Bridges for Balkans-projekat mladih u Srbiji i okruženju

dana Dec8 2018

Projekat „Building Bridges for Balkans“, pod pokroviteljstvom organizacije RYCO – Regional Youth Cooperation Office (Regionalna kancelarija za saradnju mladih), čiji nosilac je Hemijsko-prehrambena tehnološka škola iz Beograda, a koordinator Vesna Jevtić, nastavnik engleskog jezika u toj školi, bavi se unapređivanjem tolerancije i pomirenja mladih u regionu.

Partneri na projektu su dve srednje stručne škole iz regiona, Srednja škola „28. juni“ iz Istočnog Sarajeva i SEPUGS „Vasil Antevski Dren“ iz Skoplja. Mladi su već imali susrete u Sarajevu i Skoplju.

Poseta Beogradu, koja se odvija u toku sledeće nedelje od 10 do 14.12.2018. god. u Hemijsko-prehrambenoj tehnološkoj školi, baziraće se na istraživanju pojma ksenofobije i netolerancije prema susedskim državama, govora mržnje u svakodnevnom životu mladih i načinima prevazilaženja trenutne situacije.  Istraživaće se rane Beograda iz recentnije prošlosti i tražiti se načini da se na bolnim tačkama prošlosti gradi iskustvo za budućnost.

Tokom boravka u Beogradu mladi će imati radionice, a imaće prilike i da turistički vide naš grad, ali isto tako i da se upoznaju sa premijerkom Anom Brnabić koja će posetiti projekat u četvrtak 13. decembra u jutarnjim satima.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Building Bridges for Balkans-projekat mladih u Srbiji i okruženju”


« Glumci sviraju za vas: BAM – Belgrade Actors’ Music Festival u Garaži

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook