Reč urednice: Budi moj Valentajn!

dana Feb14 2018

Kažu da je otrcano slaviti Dan zaljubljenih. Zašto se “folirati” taj jedan dan, kupovati i razmenjivati poklone, glumiti ljubav. Uostalom nije to naš praznik. Opet, to je još jedno maslo “zapada” jer kod nas se slavi Sveti Trifun. Sa druge strane, ako niste preterano zaljubljeni i u vezi ste iz interesa – to su samo izgovori da vama nebitnoj osobi dokažete da je taj 14. februar čista glupost i apsolutno nebitan dan za vas – vi se svakako volite. Uostalom, poklon kupuje zaljubljena osoba, da se razumemo. A da li je baš tako?

Kako sve pretvaramo u biznis, i Dan zaljubljenih je prerastao u isto. Svaki izlog ukrašen je raznoraznim popustima, sanduče nam je puno mejlova sa predlozima šta pokloniti. Pokloni su podeljeni u dve kategorije – “za njega” i “za nju”.

Možda ste pospani kao i svakog dana u toku zime; iziritirani ili bezvoljni što pada kiša ili je pak susnežica – nije ni bitno jer niste u vezi a sve oko vas podseća i vrišti prepoznatljivom “crvenom” bojom – bojom ljubavi. Vama je 14. februar ništa drugo nego javni podsetnik da ste “singl”.

Opet neću čestitati Dan zaljubljenih. Šta ima novo kod tebe?

Biti “singl” i nije tako loše podsećaju oni koji obožavaju da se kako kažu uvale drugarici i njenom dečku, samo da izađu iz kuće. Listate omiljeni časopis i razmišljate koliko je današnji dan preglup i dosadan, kako svi “smaraju” sa istim. Apsolutno preteruju. Neki čak smatraju da je jasno kao dan da oni koji slave Dan zaljubljenih će više i voditi ljubav.

SREĆAN DAN ZALJUBLJENIH!

BLOK!

Posebno interesantni su oni korisnici društvenih mreža koji nameravaju da blokiraju sve one koji na današnji dan im upute čestitku. A podeljena su i mišljenja da danas slave samo oni koji su zaljubljeni – nije to praznik za sve. Opet, neki žele da se neko zaljubi u njih samo da bi dobili poklon. Nesrećno zaljubljeni traže svoja prava, da slave Dan nesrećno zaljubljenih. Možda vam je glupo da čestitate jer niste sigurni da je ta osoba zaljubljena, pa se “ispalite”. Nailazimo na razne probleme. Možda i da se “pravite mrtvi” dok ne prođe ili je to slavlje samo za sirotinju? Ili tek počinje kada vam bivši dečko čestita.

Želimo dan nas nesrećno zaljubljenih!

Izmame nam osmeh i oni koji se poistovećuju sa bakom koja odgovara na pitanje šta je 14. februara – 8. mart. I zvanično počeli su statusi “Nije Dan zaljubljenih već Sveti Trifun”, “Da me maneš s Dan zaljubljenih”, “Volite se kao da vam je svaki dan Dan zaljubljenih”…

Još jedno pomodarstvo koje smo maznuli ili ne – slavite ljubav. Današnji dan neka vam bude samo izgovor da iznenadite sitnicom, nacrtate, napišete pesmu, napravite, ali ne i da se večerom i poklonom iskupite što ste varali protekle godine i bili krajnje užasni. To ne. Plenite ljubavlju, pozitivnom energijom, grlite se, ljubite SVAKI DAN. A danas – danas je samo podsetnik da ne zaboravite na sve to.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji | tagovi: , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Reč urednice: Budi moj Valentajn!”


« Solistički koncert Branislave Podrumac na sceni Madlenianuma

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook