Borg i Mekinro od četvrtka u preko dvadeset bioskopa

dana Sep27 2017

Švedski film „Borg i Mekinro“, koji je do sada prodat u preko 150 zemalja širom sveta, premijerno će biti prikazan večeras od 20h u bioskopu Cineplexx u shopping centru Ušće,  a već od četvrtka 28. septembra nalazi se na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji.

 To su dva legendarna igrača, dve ikone, i njihovo rivalstvo učinilo je da vreme stane. Ovaj film je više od biografije, više od filma o tenisu, već nešto uzvišeno, iznad samog sporta”, rekao je reditelj Janus Mec Pederson nakon svetske premijere filma.

 Kritičari širom sveta smatraju ovo najboljom ulogom Šaje Labafa, a on za legendarnog tenisera kaže :“Mislim da je Mekinro taktičar, uneo je nešto novo u igru. Koristi bes kako bi plašio protivnika, ali i podstakao sebe. U tom smislu, smatram ga umetnikom, veoma ga poštujem i bila je čast igrati ga na velikom platnu“.

Legendarni teniseri, iako odavno nisu aktivni igrači, tokom proteklog vikenda u Pragu, učestvovali su na prvom takmičenju ROD LAVER CUP, gde su vodili ekipe Evrope (Borg) i Ostatak sveta (Mekinro). Iako je ekipa Evrope pobedila, ovo je bio trenutak koji je okupio najveće teniske zvezde u istoriji na čelu Nadalom i Federerom, ali i slavnim Lejverom, koji je i uručio pehar Borgu.

Film donosi priču o ikoni belog sporta Bjernu Borgu i njegovom najvećem rivalu Džonu Mekinrou, ljudima koji su promenili tok tenisa i ceni koji su platili na tom putu. Glavne uloge tumače Sverir Gudnason, jedna od najvećih mladih filmskih zvezda iz Švedske, i američki glumac Šaja Labaf. Podršku glavnim zvezdama pružaju međunarodno priznati glumac Stelan Skarsgard, koji tumači lik Borgovog trenera, kao i Tuva Novotni koja igra tadašnju Borgovu ženu. U filmu se pojavljuje i Borgov sin Leo, koji igra mladog tenisera na početku karijere.

Domaća publika će film „Borg i Mekinro“ u bioskopima gledati od 28. septembra.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Borg i Mekinro od četvrtka u preko dvadeset bioskopa”


« The Social Club od 6.oktobra u klubu Gadost

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook