BFW Design Collective na FASHIONCLASH festivalu u Holandiji

dana Jul7 2016

Na osmom FASHIONCLASH festivalu koji je održan u Mastrihtu u Holandiji od 30. juna do 3. jula, kao nastavak saradnje započete na prethodnoj Beogradskoj nedelji mode, organizovana je prezentacija modela domaćih dizajnera inspirisanih našim kulturnim nasleđem.

Modele su prezentovali dizajneri okupljeni oko udruženja Belgrade Fashion Week Design Collective: Tamara Radivojević, Jelena i Svetlana Proković, Evica Milovanov Penezić, Ana Ljubinković , Sonja Krstić, Aleksandra Lalić i Valentina Feher. Pored njihovih modela izloženi su bili i dva originalna komada Zubuna koje je za ovu potrebu ustupilo KUD “Stanko Paunović” iz Pančeva.

Fashionclash predstavlja veoma inspirišući četvorodnevni festival koji okuplja mlade dizajnere i umetnike čiji je rad usko povezan sa modom. Učešće je vrlo privlačno za sve koji su raspoloženi za veliki modni brain-storming koji ima za cilj plasiranje najinovativnijih modnih rešenja.

Festival je podeljen na dva dela: glavni i prateći tematski program koji je predviđen za saradnju sa mladim dizajnerima, uvažavajući sve njihove ideje i kreativna rešenja. Istražujući modu, učesnici Fashionclash-a stiču uvid u psihologiju ljudskog ponašanja i njegove uloge u podrivanju stereotipova.

Negujući kulturne razlike i saradnju sa kreativcima iz drugih zemalja, od 2009. godine do danas, Fashionclash je ugostio više od 900 talenatovanih ljudi iz više od 50 zemalja. Na taj način, festival je stekao ugledan renome u svetskim okvirima objedinjujući različite vrste talenata, kultura, umetničkih disciplina i publike.

Upravo na ovom festivalu svoje internacionalne karijere su počinjali i neki od naših najtalentovanijih dizajnera – Ivana Pilja, George Styler, Milica Vukadinović, Marta Miljanić… koji su kasnije sa istim kolekcijama imali uspehe i na Fashion Week-u u Beogradu.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “BFW Design Collective na FASHIONCLASH festivalu u Holandiji”


« Proslavimo “Internacionalni dan poljubaca”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook