Belma Tvico S/S 18 Infinity kolekcija

dana Mar7 2018

„Infinity“ kolekcija je inspirisana fluidnim futurističkim formama i pokretom, koje je Belma hrabro prenijela na tkanine.  Uz saradnju sa umjetnicom Taidom Jašarević dizajnirani su namjenski materijali za proljeće/ljeto 2018. Printovi daju novu dimenziju  krojevima po kojima je Tvico prepoznatljiva. U ovoj kolekciji, Belma pravi blagi odmak od svojih uobičajenih stvari, te kupcima nudi i novu viziju sportske elegancije. Hipnotični printovi i ženstvene forme prate oblik tijela.

Ključni komadi u kolekciji su ženstvene haljine, lepršave hlače koje se mogu stilizirati u različitim prilikama, bomber jakne u funky printovima, te viziju poslovnih odijela u hrabrim bojama za samouvjerenu ženu našeg vremena

Kolekciju čine spoj arhitekture, moderne umjetnosti  i arta. Silueta je moderna lady koja kombinira streetstyle i voli kontraste modernizma i tradicionalizma. Dama koja nosi Belma Tvico voli bezvremenske krojeve koji su senzualni.  Usudjuje se kombinirati  tajloring i casual stil, uz smjelu kombinaciju boja, poput: cherry tomato, ultra violet, spring crocus, lime punch, nude,  sailor blue.

Materijali korišteni u Infinity proljeće/ljeto 2018 kolekciji su:  organdin, viscose, muslin svila, brokat, crepe, file til.

Editorijal za ovu proljeće/ljeto 2018 kolekciju je sniman na španskom otoku Ibizi. Snimanje je rađeno na lokacijama Ses Salinas nacionalnom parku, na Formenteri i Cala d Hort. Za ovo snimanje kao model se pojavljuje kanadska pjevačica Goldi Lox, kojoj predvidjaju koru blistavu karijeru pop zvijezde. Kao organizator snimanja i odabir lokacije angazovana je internacionalna agencija MDKreative. Fotograf ovog editorijala je bila talentovana francuska fotografkinja Tania Saraiva.

Više fotografija pogledajte na našoj facebook strani.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Belma Tvico S/S 18 Infinity kolekcija”


« Obradujete svoje lepše polovine dobrom žurkom u klubu Mladost

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook