Belgrade Wine&Dine

dana Aug14 2013

Prvi regionalni festival vina i gastronomije “Belgrade Wine&Dine“, održaće se 16. i 17. novembra 2013. godine u Mikser House-u (Karađorđeva 46).

“Belgrade Wine&Dine” je prva manifestacija kod nas ove vrste koja je regionalnog karaktera, nastala sa idejom da umreži vinare i gastronome i prikaže posebnosti balkanske ponude na jednom mestu.

Festival će okupiti oko 50 izlagača iz zemlje i regiona – vinarija i renomiranih restorana, koji će se predstaviti publici kroz predavanja, prezentacije, radionice i degustacije.

Festivalsku atmosferu će upotpuniti i adekvatan muzički program.

“Belgrade Wine&Dine” festival izrastao je iz prepoznatljih “Wine&Dine” večeri u Mikser House-u, u kojima su Beograđani uživali uz džez bendove i gastronomske bravure najboljih domaćih kuvara.

Ovaj koncept će trećeg vikenda novembra iskoračiti iz svoje tradicionalne forme i pretvoriti Savamalu u svojevrsno hedonističko carstvo ukusa, mirisa i tonova.

Posetioci će imati priliku da probaju vina najboljih proizvođača iz regiona, ali i da saznaju nešto više o tehnologiji spravljanja i čuvanja, sortama vina, dok će na prezentacijama i radionicama enolozi, somelijei i renomirani kuvari govoriti o uklapanju hrane i vina.

Foto: Elvir Pešić

Vrhunski kuvari etabliranih restorana će uživo demonstrirati pripremanje evropskih specijaliteta i autentičnih balkanskih jela na savremen način.

Dnevne degustacije i predavanja će se sa zalaskom sunca pretvoriti u savamalske “Dionizijske večeri”, koje će posetioce Mikser House-a odvesti na putovanje kroz aromatični svet vina, gastronomije i džez melodija.

 


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: gastro | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Belgrade Wine&Dine”


« Najnežnija nagradna igra

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook