Belgrade Fashion Week drugo veče

dana Mar30 2017

Revijom Belgrade Design District designers otvoreno je drugo veče Belgrade Fashion Week-a. Vesna Kracanović, Aleksandra Lalić, GetUp Jasmina Vujović, Atelje Alternativa by Daniela Glišić i Budislava Keković predstavile su originalne i različite kolekcije. Revije Bojane Jovetić i Boška Jakovljevića izazvale su veliku pažnju modne publike, medija i javnih ličnosti. Kvalitet večerašnjih prezentacija upotpunile su kolekcije Olga Marković – Damstel in distress, Jasne Nikolić, Aleksandre & Yovanne Zistakis i Tijane Žunić.

Aleksandra i Yovana Zistakis

Aleksandra i Yovana Zistakis

Vesna Kracanović predstavila je kolekciju za proleće/leto 2017 „Nonmissing parts“ koja instrumentalizuje dizajnerkino promišljanje celine naspram parcijalnog i dovodi u pitanje odnos starog i novog. Kolekcija „Klarina lista grehova“ dizajnerke Aleksandre Lalić osmišljena je kao kostimska ilustracija stereotipnih znakova povezanih sa ženstvenošću, kao i onih koji je ometaju. Dizajnerka Jasmina Vujović je u svojoj novoj kolekciji „Paperwok“ koristila materijal koji svojim karakteristikama oponaša lomljenje i izvijanje papira, dok zadržava sve odlike klasičnog tekstila – nosiv je i periv. Rezultat su višeslojnost i neočekivani ishodi koje koristi da formira kolekciju i prilagodi je ženskoj figuri. Kolekcija Daniele Glišić se zove „Following the flower“ a urađena je od prirodnih materijala kao što su svila, viskoza i pamuk, inspirisana je cvetnim motivom sa osnovne tkanine koja se prepliće kroz čitavu kolekciju, dok je kolorit pastelan. Fokus kolekcije „Uveličanje“ Budislave Keković je na zasebnim segmentima odevnog predmeta i njihovo naglašavanje, zadržava monohromatske okvire, drži se bazičnih krojeva, najjednostavnijih geometrijskih oblika, koji se obrtanjem i nabiranjem dovode u nove odnose.

BDD Budislava Keković

Beogradska nedelja mode organizacijom ove revije nastavlja da podržava razvoj samostalnih autora i da kontinuirano radi na promovisanju prostora Belgrade Design Districta čiji kvalitetan sadržaj nije u dovoljnoj meri promovisan u javnosti.

Kolekcija Bojane Jovetić za proleće/leto 2017 “Something About Her” inspirisana je damama koje su smele u svom modnom izrazu. Kroz kolekciju se najviše provlače karneri, kao neizbežan trend ove sezone. Takođe, pored svile, kože i viskoze Bojana uvodi i teksas u beloj i srebrnoj boji, keper sa visokim sjajem i neizbežne metalne zipove. Ovu kolekciju na upečatljiv način upotpunila je obuća svetskog brenda Nine West.

Bojana Jovetić

Kolekcija Martini Vesto by Boško ne isključuje poslovni look, ali napušta stroge forme i dezene oneobičavajući svakodnevni izgled. Inspirisana je duhom sadašnjice i svim radostima života u metropoli. Ono što je važno spomenuti je to da je u ovoj sezoni kolekcija Martini Vesto by Boško obogaćena ženskim i dečijim modelima.

Martini Vesto by Boško

Najnovija muška kolekcija brenda PWL by Boško je mešavina urbanog i sportskog stila. Namenjena je muškarcu i ženi koji znaju da prepoznaju kvalitet, opuštenost i udobnost, cene materijale i forme prijatne za svakodnevno oblačenje i u stalnom su pokretu. Kolekcija nudi kombinaciju sofisticiranog sporty streetwear-a i savremenih materijala i formi.

PWL by Bosko

Kao što smo navikli, Boško je napravio istinski scenski spektakl. Osim modela, na pisti su bili akrobatska grupa USB iz Niša, pevačice Nevena Božović kao manekenka i Tijana Dapčević koja je izvela upečatljivi muzički performans.

  

Damsel in distress

Damsel in distress je brend donjeg veša dizajnerke Olge Marković. Osnovna inspiracija kolekcije Himera za proleće/leto 2017 je privlačnost skrivenog, iluzija nagog tela koje čeka da bude otkriveno. Kolekcija „Feel“ Jasne Nikolić namenjena je ženi koja uživa u svojoj ženstvenosti, eleganciji i prefinjenosti, fokus je na otkrivenim ženskim ramenima, kao i  zvoncarama koje su se vratile u modu posle dužeg vremena. Kolekcijom ,,Equality” za jesen 2017 dizajnerke Aleksandra i Yovanna Zstakis kreiraju celinu protkanu motivima ranih 70-ih godina, izraz oslobađanja i kreativnosti, urbanih formi tipičnih za sportsku odeću. Nova kolekcija Tijane Žunić predstavlja interpretaciju aktuelnih trendova u svetu mode, odlikuju je kvalitetni i udobni materijali, klasični, a opet moderni krojevi i jarke boje kombinovane sa nezaobilaznom crnom i belom.

Jasna Nikolić

Bogatom programu druge večeri Beogradske nedelje mode prisustvovao je veliki broj poznatih ličnosti među kojima su bili Sara Jovanović, Lena Bogdanović, Marina Tadić, Anđelka Prpić, Miloš Nadaždin, Ilda Šaulić, Marija Srećković, Marija Tarlać, Aleksandra Jeftanović, Vuk Brajović i mnogi drugi.

Fotograf: Đorđe Tomić

BDD Aleksandra Lalić

BDD Atelje Alternativa by Daniela Glišić

BDD GetUp Jasmina Vujović

BDD Vesna Kracanović

Tijana Žunić


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, najnovije vesti, trendovi | tagovi: , , , , , , , , , , ,



Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Belgrade Fashion Week drugo veče”


« Gostovanje opere Sankt Petersburga u teatru Madlenianum!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook