Бартселона u Beogradu

dana Aug4 2014

Beograd je postao bogatiji za još jednu galeriju  pod imenom Бартселона. Reč je o novoj galeriji koja se  nalazi na I spratu Belgrade Design District-a, čiji je vlasnik David Pujadó, fotograf  koji već godinu dana živi i izlaže u našoj prestonici.

-Kada sam ugledao taj prostor pomislio sam da je savršen za ono što želim da radim.  Atmosfera je jedinstvena, i istina je da nema mnogo prolaznika… Nadam se da ćemo to promeniti otvaranjima izložbi. Dosta je zanimljivih prodavnica ovde, a sada i jedna više! – kaže David Pujado.

Teresa Montserrat, dizajnerka enterijera kaže – Galerija je mala bela kutija kao dopuna mračnoj komori, prostor za skladištenje emocija napravljen i dizajniran kroz emocije, uspomene i priče… stari elementi, sa svojim životnim pričama, koriste se i žive ponovo, iz Beograda i Barselone izmešani u toj beloj maloj kutiji… savršen kutak za nešto tako lično kao što si umetnička dela. Važno je da bude belo, vintidž (stare stvari, antrikviteti…), lični predmeti,  topao materijal kao što je drvo, da upotpuni koncept.

U prolazu, na vratima možemo da vidimo ime galerije, logotip, rad Nikoline Krmar, grafičke dizajnerke iz Nove Pazove.

-Kada radite sa Davidom, on uvek zna tačno šta želi, ali ujedno je otvoren i za sugestije, tako da smo zajedno stvarali. Logo galerije podržava estetiku enterijera, čist i jednostavan, ostavlja prostor umetničkim delima da pričaju svoje priče i ujedno povezuje važne elemente: Barselonu, srpsku ćirilicu i umetnost – Nikolina Krmar.

Zvanično otvaranje galerije zakazano je za 4.avgust sa početkom u 19h i svi koji žele pozvani su da uživaju u prostoru i ambijentu. Samo otvaranje na kome će biti predstavljeni radovi Narnye Imrin (Maca Jerosimić) i Davida Pujada nije zamišljeno kao kasična izložba, već mnogo jednostavnije, samo zidovi ukrašeni fotografijama.

-Ideja je da se galerija finansira sama, ali ne želim da prikažem  nešto samo zato jer je komercijalno, sve izložbe moraju da ostave neki trag u meni. Moje poimanje umetnosti je da ne sme da me ostavi ravnodušnim.  Nadam se da će posetioci iz Beograda ili bilo kog drugog mesta uživati kao i ja… i da ce poželeti da ponesu neko delo svojoj kući, radnom mestu… podržavajući umetnost. – objašnjava David Pujado.

Od septembra će biti organizovane izložbe, u trajanju od 10 do 15 dana. Biće prikazani radovi različitih umetnika, veterana i početnika, iz Srbije, Katalonije, Francuske, Luksemburga… za sada njih 12, ali uvek u potrazi za novim članovima i otvoreni za predloge.


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, ličnosti | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Бартселона u Beogradu”


« Aplikacija za mobilni telefon “Bezbedna”

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook