ArtLink festival: Veče portugalske muzike

dana Jun22 2019

ArtLink festival mladih talenata koji se ove godine održava pod sloganom “Muzički snovi letnje noći”, od 12. juna do 1. jula 2019. godine, predstavlja: Veče portugalske muzike “O Porto Romântico & Viana da Mota”, pijanistkinje Sofije Laurenco (Portugal),
u subotu, 22. juna 2019, u 20 časova, u Konaku kneginje Ljubice. Sofia Laurenco izvešće kompozicije portugalskih autora.

Tokom protekle dve decenije, Sofia Lourenco je zaslužna za veliki broj važnih diskografskih priloga portugalskom muzičkom nasleđu. Sofia Lourenco rođena je u Oportu, gde je diplomirala na Konzervatorijumu i Univerzitetu. Od 1991. godine profesor je klavira na Visokoj školi za umetnost u Politehnici u Oportu. Diplomirala je muziku i muzikologiju na Univerzitetu Evora 2005. godine. Od 2007. godine član je Istraživačkog centra za nauku i tehnologiju umetnosti – CITAR, gde je završila postdoktorske studije muzike i sistematske muzikologije. Od nedavno je članica studija istorije i kulture u muzici INET-MD (Universidade Nova de Lisboa).
Jedan komentar, Postavi komentar ili Ping

  1. 1

    Hvala 🙂 .

    22 Jun

Odgovori na “ArtLink festival: Veče portugalske muzike”


« Prva Smotra hrvatskog filma za vikend u Beogradu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook